Hvad leder du efter?

Nyheder

Få et overblik over DRF’s turneringer

Med to splinternye turneringer i denne sæson og hele 19 turneringer i alt, skal man holde tungen lige i munden, hvis man skal have det fulde overblik over alle vores turneringer. Derfor får du her en samlet oversigt over alle turneringerne, inkl. de vigtigste detaljer samt info om, hvem de primært henvender sig til.


New column

Dressur

Topponyer Stil Cup
En dressurturnering for ponyryttere i alderen 9-14 år med fokus på opstilling og indvirkning. Turneringen bliver afviklet ved C-stævner, og der rides LB3 i kvalifikationer og LA1 i finalen. Topponyer Stil Cup har seks kvalifikationsrunder fordelt rundt om i landet, mens finalen bliver afviklet samtidig med Agria DRF-mesterskab i ponydressur.

Dressurens Venner Cup
En holdturnering i dressur for hesteryttere på LA-niveau. Turneringen bliver afviklet ved C-stævner, og der rides LA2 i kvalifikationerne, mens finalen bliver afviklet i hhv. LA2 og LA5. Dressurens Venner Cup har seks kvalifikationsrunder fordelt rundt om i landet, og finalen bliver afviklet sidst på sommeren.

Catago Cup
Vores nye dressurturnering, der henvender sig til hesteryttere, som ikke rider mesterskaber. Turneringen bliver afviklet ved C-stævner på LA- og MB-niveau. Der rides således hhv. LA4 og MB0 ved kvalifikationsrunderne og LA5 og MB2 i finalen. Catago Cup har seks kvalifikationsrunder fordelt rundt om i landet, og finalen bliver afviklet sidst på sommeren.

ECCO Cup
En dressurturnering for både heste- og ponyryttere, hvor formålet er at fremme den danske ungdomselite, så ekvipagerne forberedes til international stævnedeltagelse. Turneringen henvender sig derfor til kat. II og I ponyryttere samt junior-, ung- og U25-ryttere med ambitioner om internationale stævnedeltagelse. ECCO Cup afvikles ved B-stævner, og der rides klasser på højeste nationale niveau for de respektive aldersgrupper, inklusiv kür. Turneringen har tre kvalifikationsrunder samt en finale, der bliver afviklet sidst på året.

Bundgaard X Trolle Cup
En dressurturnering for hesteryttere, der afvikles på niveauet lige under grand Prix. Turneringen henvender sig derfor til hesteryttere på lilleturs-niveau. Den afvikles ved B-stævner, og der rides Intermediare I og Intermediare I kür. Bundgaard X Trolle Cup har tre kvalifikationsrunder fordelt rundt om i landet samt en finale i årets tredje kvartal.


Springning

Mustang Cup
En springturnering for ponyryttere med fokus på stilbedømmelse. Turneringen er for ponyryttere på LA- og MB-niveau, og bliver afviklet ved C-stævner, hvor der rides i hhv. LA2*, MB1* og MB2*. Mustang Cup har kvalifikationsrunder fordelt rundt om i landet, og finalen afvikles i uge 42.

Stutteri Ask Trophy
En indendørs springturnering for både heste- og ponyryttere, der foregår i vintermånederne. Turneringen skal fremme den danske ungdomselite, så ekvipagerne forberedes til international stævnedeltagelse, og henvender sig til kat. I ponyryttere samt children-, junior-, ung- og U25-ryttere, der er i – eller tæt på - bruttogrupperne. Stutteri Ask Trophy afvikles ved B-stævner, og der rides fra LA1* til S1* afhængigt af aldersgruppe. Turneringen har tre kvalifikationsrunder fordelt rundt om i landet, og finalen afvikles på Stutteri Ask i foråret.

DistriktsmesterskabsCup
En cup for ponyspringryttere med fokus på udvikling af ryttere på C-niveau. I denne cup får ponyrytterne mulighed for at deltage ved et stævne på højeste nationale niveau, da DistriktsmesterskabsCup bliver afviklet i C-klasser ved B-stævner. Kat. III ponyryttere rider LB, mens kat. II+I ponyryttere rider LA. Finalen afvikles samtidig med Agria DRF-mesterskabet for pony i springning. Turneringen er for de tre bedst placerede ponyspringryttere fra hvert distrikts eget distriktsmesterskab.


Military

Box4Rent Military Cup
Turneringen hed førhen DRF Military Cup, men har fra 2022 fået Box4Rent som sponsor. Det er en militaryturnering for både heste- og ponyryttere, og den henvender sig til bredden, da målgruppen er ryttere, der er aktive i militarysporten, men som ikke er på eliteniveau. Turneringen afvikles som C-klasser, hvor ponyer går CNCP80, og heste går CNC90. Ved Box4Rent Military Cup samler rytterne point ved alle stævner i sæsonen, der udbyder de aktuelle klasser, og finalen bliver herefter afviklet sidst på sæsonen.

Store Hestedag Cup
En militaryturnering for både heste- og ponyryttere. Det er en stilturnering, der tager afsæt i terrænspringning under trygge forhold. Formålet med cuppen er at introducere ryttere til militarysporten, og den afvikles som træning på E-niveau, hvor ponyer går 60 cm og heste går 80 cm. Store Hestedag Cup har flere kvalifikationer i løbet af sæsonen, og finalen bliver afviklet første weekend i september til Store Hestedag.


Paradressur

Para Cup
Para Cup er en ny breddeturnering for pararyttere, som afvikles i én samlet procentklasse, hvor der enten kan rides Noviceprogrammer eller Mesterskabsprogram. Turneringen afvikles gennem seks kvalifikationsrunder fordelt rundt om i hele landet, hvorefter de bedst placerede ekvipager mødes i finalen i efteråret.


Voltigering

Charmor og DRF’s Træhest Cup
En voltigeringsturnering, hvor øvelserne udføres på træhest, og hvor formålet er at give unge og nye voltigører stævneerfaring. Voltigørerne må være op til 18 år, og turneringen afvikles på E-niveau med fire stævner i hver sæson samt en finale først på foråret.


Multisport

DRF Kæpheste Cup
En multisportturnering, hvor formålet er at introducere børn og unge i alderen 4-16 år til ridesporten på en ny måde. Cuppen tager afsæt i kæphesteridning og afvikles i disciplinerne spring, dressur og forhindringsbane. DRF Kæpheste Cup afvikles på E-niveau og løber over et år, hvor der er flere kvalifikationsstævner med en finale hhv. øst og vest for Storebælt.

DRF ForhindringsCup
En multisportturnering for både heste- og ponyryttere, der interesserer sig i forhindringsbane. Der er tale om en konkurrence, hvor man skal ride gennem forskellige forhindringer på kortest mulige tid. Cuppen er opdelt i tre niveauer: Håndhest, Begynder og Øvet. DRF ForhindringsCup afvikles på E-niveau og løber over et år, hvor der er flere kvalifikationsstævner med en finale hhv. øst og vest for Storebælt.

DRF ForhindringsCup for voksne
En multisportturnering for voksne over 25 år. Det er en cup målrettet voksne ryttere, hvor samarbejde mellem hest og rytter, tillid og lydighed er i højsædet. Formålet er at skabe et miljø, hvor voksne ryttere kan mødes med ligesindede, og hvor aktiviteterne på dagen er målrettet lige præcis dem. DRF ForhindringsCup for voksne løber over et år, hvor der er flere kvalifikationsstævner med en finale hhv. øst og vest for Storebælt.

DRF Pas-de-Deux dressur Cup
En multisportturnering for både heste- og ponyryttere. Pas-de-Deux er en dressurkonkurrence, hvor to ekvipager rider det samme dressurprogram samtidig, men spejlvendt af hinanden. Der rides programmer svarende til sværhedsgrad 0, og cuppen afvikles på E-niveau. DRF Pas-de-Deux dressur Cup løber over et år, hvor der er flere kvalifikationsstævner med en finale hhv. øst og vest for Storebælt.

DRF Ponygames-par Cup
En multisportturnering for både heste- og ponyryttere med interesse i ponygames. Ponygames er en holddisciplin, hvor der rides forskellige stafetlege, og der konkurreres i par. DRF Ponygames-par Cup løber over et år, hvor der er flere kvalifikationsstævner med en finale hhv. øst og vest for Storebælt.

DRF Elevskole Cup
DRF Elevskole Cup er en landsdækkende turnering for elevryttere. Turneringen giver elevskoleryttere en unik mulighed for at deltage i stævner hos andre klubber med elevskole, og det er værtsklubben, der står for at stille pony/heste til rådighed for de deltagende ryttere. Turneringen afvikles i hele landet og løber fra januar til juni med finale i sensommeren.  


VM 2022:

Agria og DRF’s VM-Holdturnering
En holdturnering, hvor holdet henter point i alle Dansk Ride Forbunds discipliner. De bedste hold mødes til finalen, der afvikles under VM i Herning i 2022. Holdturneringen afvikles på et niveau, hvor så mange som muligt kan være med, og hvor man trygt kan prøve kræfter med nogle af de discipliner, man måske ikke før har prøvet. Der er også mulighed for, at ryttere kan være med til stævnerne på E-niveau uden krav om medlemskab af en klub under DRF.