Hvad leder du efter?

Nyheder

Hold-sølv til de danske paradressurryttere ved VM

Lørdag sikrede de danske paradressurryttere endnu en gang Danmark en plads på medaljeskamlen ved VM i Herning, da de fire ryttere opnåede en samlet score på 229,751% i holdkonkurrencen og dermed høstede sølvmedaljer.


New column

(Katrine Kristensen og Gørklintgård's Quater. Foto: FEI/Richard Juilliart)

Tæt på endnu en guldmedalje
’Guld-Tobias’, a.k.a. Tobias Thorning Jørgensen, og hans holdkammerater Katrine Kristensen, Karla Dyhm-Junge og Nicole Johnsen har leveret den ene flotte præstation efter den anden ved VM, og holdkonkurrencen blev ingen undtagelse. Her lykkedes det Tobias og hesten Jolene Hill at indkassere hele 79,265%, Katrine Kristensen og Gørklintgårds Quater høstede 77,176%, Karla Dyhm-Junge opnåede 73,294% og Nicole Johnsen red sig til 73,310%. Tilsammen blev det til 229,751% til det danske hold – kun 0,474% efter førstepladsen, som gik til Holland.

Kvotepladser til PL i Paris er sikret
Udover de flotte sølvmedaljer i holdkonkurrencen kunne rytterne også fejre, at deres placeringer har udløst fire danske kvotepladser ved PL i Paris i 2024. Det betyder, at rytterne ikke længere skal ud at jagte topresultater for at sikre Danmark pladser, men at de i stedet – sammen med Parasport Danmarks stab – kan fokusere på den langsigtede udvikling frem mod PL i Paris.

Individuel kürfinale søndag for alle fire ryttere
Indtil nu har de danske paradressurryttere vundet tre medaljer ved VM i Herning, og i morgen er sidste chance for at tilføje en eller flere til samlingen, når mesterskabet afsluttes med den individuelle kürfinale. Her er alle fire ryttere kvalificerede.