Hvad leder du efter?

Nyheder

Historisk resultat til de danske seniorryttere ved EM i springning

Søndag eftermiddag markerede afslutningen på årets EM i springning i Riesenbeck, og selvom det ikke blev til nogen medaljer for de danske seniorrytteres vedkommende, må det samlede resultat siges at være mere end godkendt. Holdet endte nemlig på en samlet 8. plads – den bedste placering nogensinde ved EM – og derudover var hele to ryttere med i den individuelle finale søndag.

New column

Fantastisk holdpræstation
I lørdagens holdfinale blev det som bekendt til en samlet 8. plads til det danske hold efter en særdeles svær bane og hård konkurrence, og ifølge landstræner Bo K. Møller er det resultat mere end godkendt: ”Det er vores bedste holdresultat nogensinde, og når man tænker på, at det var så få fejl, der adskilte os fra f.eks. en 4. eller 5. plads, så er der god grund til at være tilfredse. Det viser, at vores niveau er super højt, og nu gælder det bare om at bygge videre på det frem mod VM på hjemmebane næste år.”

To danskere i den individuelle finale
Søndag bød på den individuelle finale, som blev afviklet over to runder, og her var det indledningsvist kun Andreas Schou og Darc de Luxe, der var blandt de 25 kvalificerede, da parret efter lørdagens konkurrence lå nummer 17. I sidste øjeblik fik Konstantin Deeken Künnemann og AK’s Crowney, der ellers lå som nummer 36, dog også en plads i finalen pga. frameldinger, og dermed var hele to danske ryttere altså i finalen. Til trods for en flot runde for begge rytteres vedkommende, rakte resultaterne desværre ikke til anden runde, og Andreas og Konstantin endte som hhv. nummer 22 og 24, men det er en positiv landstræner, der ser tilbage på deres præstationer: ”Både Andreas og Konstantin gjorde det godt, og så var det rigtig positivt for Konstantin, at han fik den erfaring (finalen, red.) med i bagagen fra sit første seniormesterskab. Med unge, dygtige ryttere som ham i truppen ser fremtiden lys ud”, afslutter landstræneren.