Hvad leder du efter?

Rideklub & elevskole

Rideskolemanager, Rideinstruktør og Berider

Dansk Ride Forbunds uddannelser til hhv. Rideskolemanager (2 år), Rideinstruktør- og Berider (4 år) henvender sig til personer, der ønsker en kompetencegivende uddannelse til at kunne arbejde professionelt med ridning, heste og undervisning samt drift af rideklubber/-centre.


New column

Rideskolemanager (2 år)

Formålet med uddannelsen
Formålet med uddannelsen til rideskolemanager er at uddanne personer, som kan give kompetent undervisning (fra begynderniveau til ryttere på højere niveauer) i elevskolen og varetage funktionen som rideskolemanager. Uddannelsen sikrer læring i, hvordan undervisningen og ridning foregår på korrekt vis.

Formålet er ligeledes at uddanne undervisere, der har kendskab til hestens anatomi og fysik, så at de kan give sparring til hestevelfærden samt rådgive ryttere/ejere i korrekt anvendelse og håndtering af hesten.

Formålet er desuden at uddanne personer, der kan være med til at sikre en stabil og økonomisk drift af klubbernes elevskole og indgå i konstruktive samarbejder med bestyrelser og facilitetsejere. 

Læs mere i den samlede beskrivelse af rideskolemanageruddannelsen her (pdf).

New column

Rideinstruktør og berider (2 + 2 år)

Formålet med uddannelsen
Formålet med uddannelsen til rideinstruktør og berider er at uddanne personer, som kan give kompetent undervisning fra begynderniveau til ryttere på de højeste niveauer. Uddannelsen skal sikre, at undervisningen foregår således, at rytterne fra start lærer at ride på den korrekte måde.

Formålet er også at sikre korrekt uddannelse af hesten. Uddannelse af hesten skal tage udgangspunkt i unghesten og føre den så langt, den har talent. Vi ønsker at uddanne undervisere og ryttere, der har kendskab til hestens anatomi og fysik, så de kan medvirke til at sikre hestevelfærden og rådgive ryttere/ejere i korrekt anvendelse og håndtering af hesten. 

Formålet er ligeledes at uddanne personer, som kan være med til at sikre en stabil og økonomisk drift af rideklubber og -centre samt indgå i konstruktive samarbejder med bestyrelser og facilitetsejere.

Læs mere i den samlede beskrivelse af rideinstruktør- og berideruddannelsen her (pdf).