Hvad leder du efter?

Ridesport

DRF godkendt sikkerhedsudstyr

Der sker hele tiden udvikling indenfor udstyr til både hest og rytter. Her kan du finde de standarder, der er godkendt af Dansk Ride Forbund til rytterens sikkerhedsudstyr - ridevest og ridehjelm.


Ridehjelm
Følgende standarder for ridehjelme er tilladt, ved ridning i klubber og til stævner under Dansk Ride Forbund og FEI-stævner i andre lande:

Gældende pr. 1. januar 2024:
CE-mærkede hjelme med standard EN 1384:2017/2023 eller VG1.

Sikkerhedsvest og beskyttelsesbeklædning

  • En sikkerhedsvest/beskyttelsesbeklædning skal benyttes af børn og unge i discipliner som angivet i reglementet. Ved fald af hesten beskytter vesten din rygsøjle.
  • En sikkerhedsvest/beskyttelsesbeklædning fås i forskellige størrelser. Du skal vælge en sikkerhedsvest/beskyttelsesbeklædning, som sidder godt til uden at stramme.
  • I klasser, hvor godkendt sikkerhedsvest/beskyttelsesbeklædning er påkrævet i disciplinreglementet, skal sikkerhedsvesten/beskyttelsesbeklædning opfylde kravene til - og tydeligt være mærket med følgende standarder:
    • 1. CE og EN 13158-20XX
    • 2. CE og EN 13158-20XX og Beta20XX Niveau 3
    • 3. EN1621-2:2014 (ej tilladt i terrændelen i Military)

DRF er bekendt med, at beskyttelsesbeklædning med standard EN1621-2:2014 både findes med og uden frontbeskyttelse, samt angivet i flere levels. Standarden er godkendt uanset, så beslutningen om hvorvidt der benyttes frontbeskyttelse eller ej, og om vesten er level 1 eller 2, ligger alene hos rytteren/forældrene.

I klasser, hvor godkendt sikkerhedsvest/beskyttelsesbeklædning ikke er påkrævet i disciplinreglementet, må der rides med airbag-vest. Der må også rides med airbag-vest som supplement til sikkerhedsvest/beskyttelsesbeklædning i springning. En air-bag vest må gerne være bærer af et EN1621-2 godkendt rygskjold. Ingen air-vest er godkendt som selvstændig beskyttelse, hvor beskyttelsesbeklædning er påkrævet.