Hvad leder du efter?

Ridesport

Distance

I distance afprøves hestens og rytterens udholdenhed ved ridning over længere distancer. Ridtet foregår i skiftende terræn, som ofte byder på store naturoplevelser.Alle ryttere kan starte distance. Ryttere under 10 år, kan dog kun starte til og med klasse LC. De skal være ifølge med en voksen. Enhver hest eller pony kan starte distance - så længe den er i god kondition og foderstand, samt er sund og rask. Der skelnes hverken mellem hest og pony eller børn og voksne - alle konkurrerer med alle! Hesten skal være korrekt vaccineret, og rytteren skal være medlem af en rideklub under Dansk Ride Forbund (DRF).

Konkurrencen består af en eller flere afmærkede etaper. Ved slutningen af hver etape er der et obligatorisk stop, hvor hesten inden for en afgrænset tid skal fremvises i en dyrlægekontrol (vetgate) med en puls på max. 60. Efter en grundig undersøgelse afgør dyrlægen, om hesten må fortsætte ridtet.

Se de nationale distancestævner i 2023

Her finder du medical card

 

Hestevelfærdsprisen
I distance er der, hvert år, mulighed for at nominere en person til distancesportens hestevelfærdspris. Hestevelfærdsprisen gives til en person, som har gjort noget ekstraordinært i forhold til hestevelfærden
Indstil din nominering her