Rideskolemanager (2 år)
Uddannelsesstruktur
Rideskolemanageruddannelsen udbydes selvstændigt af Dansk Ride Forbund i samarbejde med DR-IF (Dansk Ride-Instruktør Forening) og starter hvert år i august måned. Uddannelsen varer to år (1. og 2. år), og består af skole- og praktikophold på et godkendt lærested ved en godkendt læremester. Uddannelsen afsluttes med en praktisk eksamen.
Elever, der har bestået eksamen til rideskolemanager, har mulighed for efterfølgende at påbegynde rideinstruktøruddannelsen, men skal til en optagelsesprøve på lige fod med dem, der starter direkte på rideinstruktøruddannelsen.
Få det fulde overblik over uddannelsen i den samlede beskrivelse her (pdf).
Der kan læses mere om fagene i fagbeskrivelserne her (pdf).
Der kan her læses mere om fagene udstedt på lærestedet (pdf).
Rideinstruktør og berider (2 + 2 år)
Uddannelsesstruktur
Uddannelserne til rideinstruktør og berider er mesterlæreuddannelser, som udbydes selvstændigt af Dansk Ride Forbund i samarbejde med DR-IF (Dansk Ride-Instruktør Forening) og starter hvert år i august måned. Uddannelserne varer hver to år, og tages i rækkefølgen rideinstruktør (1. og 2. år) og berider (3. og 4. år), såfremt eleverne klarer optagelseskravene til næste trin. Uddannelserne består af praktikophold på et godkendt lærested ved en godkendt læremester samt kortere kurser. Hver uddannelse afsluttes med en praktisk eksamen.
Man kan fra starten af sin uddannelse vælge at uddanne sig til allround rideinstruktør/berider eller specialisere sig i hhv. springning eller dressur. Uddannelserne består i overvejende grad af praktik, hvor der arbejdes intensivt med uddannelse af konkurrencerytteren og udvikling af egne ridefærdigheder til MB/MA/S-niveau i hhv. dressur og/eller springning. Eleven skal i løbet af uddannelserne have selvstændige ansvarsområder inden for evt. klubdrift, drift af elevskole eller handicapafdeling, drift af stald, foderplan/styring o. lign.
Eleven kan evt. tage de sidste to år (berideruddannelsen) i udlandet. Der skal søges om dette, og der skal foreligge en underskrevet kontrakt, og lærestedet/eleven skal betale den årlige lærestedsafgift, som kan ses her. Derudover skal lærestedet opfylde de samme kriterier, som de danske læresteder til berideruddannelsen.
Få det fulde overblik over uddannelsen i den samlede beskrivelse her (pdf).
Der kan læses mere om fagene i fagbeskrivelserne her (pdf).
Der kan her læses mere om fagene udstedt på lærestedet (pdf).