Hvad leder du efter?

Nyheder

Dansk VM-triumf: Dressurholdet vinder guld for første gang nogensinde

Efter hård konkurrence fra Storbritannien og Tyskland lykkedes det i dag det danske dressurhold bestående af Nanna Merrald Rasmussen, Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Laudrup-Dufour at vinde VM-guld på hjemmebane i Herning. Det er Danmarks første hold-guldmedalje i dressur nogensinde.


New column

(Det danske, britiske og tyske dressurhold til præmieoverrækkelse. Foto: FEI/Leanjo de Koster)

I dag fortsatte konkurrencen om holdmedaljerne med den sidste halvdel af Blue Hors FEI World Dressage Team Championship Grand Prix. Efter lørdagens flotte præstationer fra både Nanna Merrald Rasmussen og Carina Cassøe Krüth, der sikrede Danmark en foreløbig tredjeplads efter konkurrencens første dag, lykkedes det Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Laudrup Dufour at ride sejren i hus, og Danmark kan nu kalde sig verdensmestre i holddressur.

Yderst solid start på konkurrencen
Lørdag var Nanna Merrald Rasmussen på Blue Hors Zack første danske ekvipage på banen, og de leverede et fantastisk ridt til hele 76.724%. Det var parrets hidtil bedste score i Grand Prix, og en score som sikrede dem førerpositionen størstedelen af dagen. Dagens anden danske ekvipage var Carina Cassøe Krüth på Heiline’s Danciera, og som altid dansede parret på smukkeste vis igennem programmet til publikums store begejstring. Dommerne belønnede ridtet med flotte 76.836%, og de sluttede dagen på en individuel 3. plads.

Spænding til det allersidste
I dag var Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell første danske ekvipage på banen, og man må sige, at parret fortsatte, hvor holdkammeraterne slap i går. 76.584% og en personlig rekord i Grand Prix blev det til, og indsatsen betød, at det danske hold rykkede fra 3. pladsen op til 1. pladsen. Føringen varede dog ikke ved, for kort tid efter bragte Tyskland sig foran, og umiddelbart efter tog Storbritannien føringen helt indtil til den sidste danske ekvipage – Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos – red på banen. Parret leverede en magtdemonstration af dimensioner og scorede hele 81.864%% - konkurrencens absolut højeste score – og sendte dermed Danmark tilbage på 1. pladsen. End ikke den sidste tyske rytter, Frederic Wandres, kunne ændre på dét faktum, og VM-guldet var dermed sikret.

Første danske VM-holdguld nogensinde og en sikker billet til OL
Dansk elite-dressur har leveret utrolig mange flotte resultater gennem årene, herunder bl.a. individuelt guld til Anne-Grethe Törnblad ved VM i 1986 og OL-bronze til dressurholdet i 2008, men det er første gang, et dansk dressurhold har taget VM-guld, og dermed er der tale om en historisk sejr. Derudover betyder medaljen, at Danmark har sikret sig en holdbillet til OL i Paris i 2024.

Tegner godt for den individuelle konkurrence
Mandag starter den individuelle dressurkonkurrence, som går i Grand Prix Special, hvor de 30 bedste ekvipager fra holdkonkurrencen skal dyste mod hinanden. Her er alle fire danske ekvipager kvalificerede, eftersom de individuelt set endte som hhv. nummer 1 (Cathrine Laudrup-Dufour), 7 (Carina Cassøe Krüth), 8 (Nanna Merrald Rasmussen) og 10 (Daniel Bachmann Andersen) i holdkonkurrencen.
 

Se startlister og resultater her.