Hvad leder du efter?

Nyheder

Filtunderlag skal forbedre hestevelfærden hos Voltigeklubben Thommysminde

I forbindelse med Trolle Company og Dansk Ride Forbunds Aktive sammen-pulje søgte Voltigeklubben Thommysminde penge til at forbedre velfærden for deres voltigeringsheste endnu mere. Klubben har derfor købt et nyt carbon filtunderlag, som skåner hestenes ryg under træning.


Voltigeklubben Thommysminde var ikke i tvivl om, at deres ansøgning om et tilskud fra Aktive sammen-puljen skulle gå til deres firbenede atleter. ”Det nye carbon filtunderlag er selvfølgelig en fordel for både heste og udøvere, men der er ingen tvivl om, at det er købt med henblik på hestenes velfærd,” fortæller klubbens formand Lene Devantie. I filtunderlaget er der lagt carbon ind i forskellige systemer, for at det kan bevæge sig efter hestens ryg og derved give god stabilitet. Filtet er behageligt for hesten og former sig efter hesten ryg, som dermed bliver skånet. Derudover er der lagt ekstra aflastning ind i underlaget, som fordeler trykket fra udøverne. ”Udøverne kan mærke, at de står bedre, men igen, så er det købt for hestenes skyld. Vores nye voltigeringshest er 1.85m høj, og sådan et underlag her passer bare enormt godt til hans ryg. Med det nye underlag kan vi nu også have tre heste gående på samme tid, hvor vi førhen ”kun” havde to heste gående ad gangen. Det giver selvfølgelig også mere fleksibilitet i en travl hverdag med mange udøvere.”

Faldt på et tørt sted
Klubben skulle under alle omstændigheder have fundet penge til et nyt carbon filtunderlag, men med et stramt budget, der er plaget af corona og medlemstab, var tilskuddet mere end kærkomment. ”De underlag, vi havde før, var alt for tynde, og vores ene hest var begyndt at få ondt i ryggen. Derfor skulle vi ligegyldigt hvad have fundet pengene et sted, men qua corona og mange mistede medlemmer havde det været svært at skrabe pengene sammen. Derfor er vi virkelig glade for dette tilskud. Det faldt bestemt på et tørt sted,” afslutter Lene.

 

Læs løbende flere portrætter af klubber, der fik støtte fra Aktive sammen-puljen her.