Hvad leder du efter?

Nyheder

PAVO og DRF’s championat for ungheste skydes i gang i weekenden

Det er Danish Derby Hestesportsrideklub og de dejlige baner på Vilhelmsborg, der huser årets første kvalifikation af PAVO og DRF’s championater for unge heste. Det er springhestene, der åbner ballet i den kommende weekend d. 12. – 14. maj, hvor det nye koncept for afvikling skal indvies.


Fokus på nulrunder og kåring af årgangens gladeste hest
Hidtil er alle springhestene på tværs af årgange og i alle kvalifikationer blevet bedømt på stil, og det er på baggrund af de karakterer, hestene har kvalificeret til finalen. Som noget nyt, er det i år ikke stilbedømmelser, der baner vej for en plads i finalen, men derimod fejlfrie runder på de unge heste. For at nå finalen, skal de unge heste således have opnået minimum to fejlfri 0-runder til kvalifikationsstævnerne, der alle afvikles i metode B0.

Afviklingen i netop den metode betyder også, at der ikke kåres en vinder i de enkelte årganges kvalifikationsklasser. I samarbejde med vores trofaste sponsor PAVO, er det derfor besluttet, i stedet, at hædre den gladeste og mest veloplagte hest i hver årgang ved hvert kvalifikationsstævne. Det vil være klassens dommer, der beslutter, hvilken hest denne ære skal tilfalde. De udvalgte heste vil blive præmieret med et æresdækken fra PAVO.

Læs yderligere om det nye koncept for springheste her.

Lille justering i pointgivning for 7-års dressurheste
De unge dressurheste har en uge mere at øve sig i, inden de skal på banen hos Midtsjællands Rideklub, når første kvalifikation for dressurhestene afvikles d. 19. – 21. maj.
Der er i år lavet en lille justering i pointgivningen for 7-års hestene i programdelen. Således får de fremadrettet én karakter for det samlede indtryk (med koefficient 2), i stedet for tidlige fire karakterer for hhv. gangarter, spændstighed, lydighed og rytteren.
Der gives selvfølgelig stadig de samme fem karakterer som de øvrige unge heste får i deres bedømmelse, nemlig karaktererne for trav, skridt, galop, ridelighed og kapacitet.
 

Falsterbopladser på spil hos Midtsjælland og i Billund
Som foregående år er der igen i år lidt ekstra at ride om for dressurhestenes vedkommende ved de to første kvalifikationer hos hhv. Midtsjællands Rideklub og Billund Sportsrideklub d. 27. – 28. maj.
Her vil hesten placeret som nummer et og to i 5-, 6- og 7-års klasserne nemlig opnå afgang til Falsterbo Horseshow i Sverige d. 8. – 16. juni.


Se bestemmelser samt oversigt over alle kvalifikationer i både spring og dressur her.