Hvad leder du efter?

Nyheder

Medaljer indenfor rækkevidde

Den danske enkeltvoltigør Sheena Bendixen er stadig med i kampen om metal ved FEI ECCO World Championships i Herning


New column

(Sheena Bendixen er foreløbigt nr. 5. Foto: Herning2022/Daniel Kaiser)

Det var med fuldt fokus, at de danske kvinder i enkeltvoltigering løb på banen i Jyske Bank Boxen til dagens anden runde ved verdensmesterskaberne i voltigering, der i disse dage afvikles i Herning. Der har været spået en mulig medaljechance for 29-årige Sheena Bendixen, og den mulighed er stadig i spil, inden finalen i morgen.
”Min tekniske test i dag var faktisk rigtig god. Jeg er meget tilfreds”, fortalte Sheena efter sin runde. ”Jeg coachede mig selv hele vejen og tog en øvelse ad gangen. Jeg har virkelig kæmpet mentalt med det tekniske program, men jeg har aldrig nogen sinde fået så høj en score i teknisk, så jeg er rigtig, rigtig tilfreds”.  
Sheena var til start på sine tro væbnere gennem mange år, nemlig hesten Ramstein og longefører Lasse Kristensen. ”Ramstein var med mig hele vejen, jeg ku’ stole på ham. Hvad der skete til sidst i mit afspring, ved jeg ikke. Men det betyder ikke noget. Vi er tilfredse”.

Marginaler skiller top 5
Der gik et sus igennem publikum, da Sheena til slut i sit program mistede balancen og var ved at falde baglæns af Ramstein. Men hun fik vist et lidt krøllet afspring, inden hun måtte sætte sig ned i landingen. Heldigvis gjorde det ikke det store ved hendes score, og hun er klar til finalen i morgen som nummer 5 ud af et skarpt felt på 35 kvinder med en samlet score for de første to runder på 8.166 og med kun 0.099 op til en medalje.
”Hvis alt går som det skal, så kan Sheena sagtens tage en medalje”, fortæller longefører Lasse Kristensen. ”Küren er hendes favoritprogram, så hun kan virkelig gå ind og presse sine konkurrenter. Så hvis stjernerne står helt rigtigt, så kommer hun på podiet. Og der skal ikke ret meget til”.

Flyvende debutant
For de to andre enkeltvoltigører, Iben Dines Pedersen og Nanna Trab Christensen, var der både glæde og frustration efter deres tekniske program.
Iben, som er debutant på seniorniveau ved dette års VM, var der stadig ingen rysten på hånden. Hun leverede virkelig det bedste, hun kunne, og blev honoreret for det med 7.082 for hendes program.
”Det gik mega godt. Hesten var meget mere rolig i dag, så det var rart”, sagde en glad debutant, som ikke er helt fri for at være en smule starstruck. ”Det er altså ret vildt at løbe ind til sin første tekniske og konkurrere mod voltigører, som jeg aldrig troede, jeg ville være i nærheden af. Jeg er glad for mit program, og det er første gang at jeg får over 7 i teknisk, så det er jo et godt tidspunkt at få det på”.
Iben var på banen sammen med longefører Hanne Haagen Hansen og hesten Tophøjs Geleto Lieto. Resultatet i dag rækker til en samlet placering som nummer 16 for de første to runder med en samlet score på 7.330.

Løs sko i vejen
For rutinerede Nanna Trab Christensen ville heldet ikke rigtig hendes vej i dag. I starten af sit program krøller den ene voltigeringssko sammen, og gør det svært for hende at finde fodfæste på det glatte underlag.
”Jeg havde en virkelig god opvarmning og var virkelig klar. Men jeg er så uheldig at min sko ryger halvt af, og det bliver jeg nødt til at korrigere for i hele programmet. Jeg turde ikke hive den helt af, fordi jeg var bange for, at det blev for glat på underlaget, og så måtte jeg springe nogle overgange over - hop og spin. Jeg traf en beslutning, og fik det bedste ud af den. Og vi kom fint igennem - trods alt”.

Nanna glæder sig til at vise sin kür i morgen sammen med hesten Boston og longefører Pia Sørensen. Forhåbentlig helt uden udstyrsproblemer. Det blev til en samlet 21. plads for Nanna og en samlet score på 7,087 point. 

Resultatliste HER

For yderligere information, kontakt venligst:
ECCO FEI World Championships Herning 2022 - www.herning2022.com - Press Officer  Britt Carlsen - press@herning2022.com - + 45 31696887


/Pressemeddelelse Herning2022