Hvad leder du efter?

Nyheder

Stor satsning: Elever i 4.-6. klasse kan lære om ridesport

VM i ridesport afholdes i Herning i 2022, og det markeres med undervisningsmateriale, der sendes ud til alle landets 4.-6 klasse i folke- og friskoler.


(Foto: Herning2022)

VM i ridesport (ECCO FEI World Championships 2022 Herning Denmark) afvikles fra den 6. til 14. august 2022, hvor verdens absolut bedste heste og ryttere skal dyste i de fire discipliner dressur, springning, paradressur og voltigering. Det bliver den største ridesportsbegivenhed på dansk jord nogensinde med 200.000 forventede gæster. Det markeres nu også med et tilbud til 4.-6. klasser i landets folke- og friskoler, når verdensmesterskaberne i ridesport sætter heste og ridesport på skoleskemaet.

En gruppe lærere fra Herning Kommune har udarbejdet undervisningsmaterialet ”Bedst til Hest”, som både er et fysisk materiale og et online univers. Skolematerialet er fyldt med opgaver til ni forskellige fag, og det er udleveret til flere end 2.000 skoler landet over – svarende til alle folke- og friskoler med elever på 4.-6. klassetrin.

- Jeg glæder mig til VM i ridesport til august kommer til Herning. Lærergruppen, som står bag undervisningsmaterialet, har leveret et unikt sæt relevante og interessante opgaver, som kan bruges på tværs af forskellige fag, siger borgmester Dorte West fra Herning Kommune.

Verdensmesterskaberne afvikles i Jyske Bank Boxen, MCH Arena samt en til lejligheden opført arena.

Bevægelse og boglighed

Opgaverne lægger op til aktivitet og bevægelse med udgangspunkt i fagene dansk, matematik, historie, idræt, engelsk, billedkunst, madkundskab, natur/teknologi og håndværk/design.

Eleverne skal blandt andet udregne arealet af en dressurbane i matematik, skrive et portræt af en person, der går til ridning, i dansk, og i historie lave en præsentation over hestens anvendelse gennem tiden. Samtidig er der tænkt meget i bevægelse, og muligheden for at bruge nogle af aktiviteterne til en dag på skolen for alle elever eller til forældrearrangementer.

- Det er en mulighed for at bruge en konkret og aktuel event, som afsæt for tværfaglig undervisning, hvor man efterfølgende kan følge med i eventen, mens den gennemføres. På den måde bliver både event og undervisning relevant for eleverne, supplerer Elo Christensen, Sport Event Manager i Herning Kommune.

Herning Kommune har tidligere udarbejdet undervisningsmateriale i forbindelse med U21 fodbold EM 2011, Giro-starten 2012 og VM ishockey 2018.

Materiale har imponeret

Sekretariat, der netop nu er ved at planlægge verdensmesterskaberne, er imponerede over materialet.

- Vi har haft et fortrinligt samarbejde med Herning Kommune, og jeg glæder mig over, at elever over hele landet får mulighed for at lære mere om ridesport og heste, siger Jens Trabjerg.

Han er sammen med Casper Cassøe arrangører bag afviklingen af verdensmesterskaberne.

Jens Trabjerg fortæller også, at alle klasser, der arbejder med materialet, inviteres til at besøge mesterskaberne i Herning.

- Ridning er en stor sportsgren herhjemme målt på antal udøvere, men alligevel lever hestesporten lidt i det skjulte i forhold til eksempelvis fodbold eller ishockey. Vi håber, at materialet til skolerne vil give eleverne en masse god viden – og måske give dem lyst til at besøge Herning, når verdens bedste heste og ryttere besøger os næste år, siger Jens Trabjerg.

Læs mere om skoleprojektet på www.skolehest.dk

Læs mere om VM i ridesport 2022 på www.herning2022.dk

 

/Pressemeddelelse