Hvad leder du efter?

Nyheder

Endnu en dansk springekvipage kvalificeret til EM

I weekenden der gik blev Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegårdens Gladiola kvalificeret til at ride europamesterskaberne senere i år - det skete ved stævnet i "Redefin Pferdefestival" i Tyskland.


Foto: Ridehesten.com

Landstræner Bo K. Møller udtaler: "Vi er meget glade for, at Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegårdens Gladiola allerede har opnået deres EM-kvalifikation. Sidste år klarede ekvipagen sig også godt, men desværre fik Gladiola en skade ved stævnet i Sopot. Det er derfor ekstra glædeligt, at både Lars og Gladiola allerede nu er tilbage og endda i topform".

Lars og Gladiola er den sjette danske ekvipage, der er kvalificeret til EM i springning i september. Europamesterskaberne finder sted i Milano fra den 29. august til den 3. september 2023. 

De seks ekvipager, der på nuværende tidspunkt er kvalificeret til EM, er:

  • Andreas Schou og Darc De Luxe
  • Emil Hallundbæk og Chalisco
  • Konstantin Künnemann og AK´S Crowney
  • Lars Bak Andersen og Carl Heinz B.
  • Rikke Belinda Barker og Tabalou PS
  • Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegårdens Gladiola

Ud over disse ryttere er der flere, der har muligheden for at opnå kvalifikation i løbet af foråret og sommeren - og flere ryttere har en meget travl stævnekalender netop for at opnå en EM-kvalifikation. I alt vil fem ryttere blive udtaget til at repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne, herunder en reserve. Udtagelserne til EM vil blive offentliggjort den 1. august 2023.