Hvad leder du efter?

Nyheder

Status på hesteeftersyn

Hestevelfærd er en af DRF’s værdier, og gennem de seneste år, har et af indsatsområderne for at sikre denne, været hesteftersyn. I 2023 var indsatsen koncentreret omkring mesterskaber og B-stævner, mens hesteeftersynene i år foretages på alle niveauer. Status efter første kvartal i 2024 er, at 254 heste og ponyer er kontrolleret, og heraf er 11 desværre blevet diskvalificeret - alle grundet mundsår. Til sammenligning blev der i hele 2023 også diskvalificeret 11 heste, men ud af samlet set 659 kontrollerede heste.


Ved statusopgørelsen efter første kvartal af 2024 siger Klub og Sportschef Anne Silfwander: ”Jeg er selvfølgelig først og fremmest rigtig ærgerlig over, at den aktuelle status på vores hesteeftersyn viser, der fortsat kan findes mundsår blandt vores konkurrenceheste her i Danmark. Det er et indsatsområde, vi i DRF har lagt mange ressourcer i. Det gælder både uddannelse af officials, kommunikation om udfordringerne, samt i dialogen med DR-IF og trænere, da vi samlet er nødt til at gøre en endnu større indsats for at komme udfordringen til livs. Og status viser også, at det er et indsatsområde, vi fortsat skal have fokus på. Derfor vil man fortsat i løbet af året, på alle stævneniveauer, kunne opleve, at der afvikles hesteeftersyn. I samme ombæring vil vi gerne opfordre alle ryttere til at kontrollere deres heste løbende, så vi sikrer os, at alle heste er fit to compete”.

For at sikre, at alle heste er fit to compete, kan du kontrollere din hest hjemmefra. Er du i tvivl om hvordan du gør dette, kan du se og læse mere her.