Hvad leder du efter?

Nyheder

Dét sker der i elitedressuren frem mod VM i Herning

Med kun 64 dage til VM i dressur, paradressur, springning og voltigering i Herning, er der travlhed at spore i teamet omkring den danske elitedressur. Forud for VM ligger nemlig både DM, NM, det 5-stjernede CDIO-stævne i Aachen og en VM-bootcamp – og en udtagelse af det endelige danske VM-hold ej at forglemme. Elitesportschef Anne-Mette Binder giver her et indblik i processen.


New column

DM en del af ’slutspurten’ frem mod VM
I den kommende weekend afvikles DM i dressur hos Helgstrand Event i Uggerhalne, og sideløbende med at årets mestre skal kåres, vil der også være fuld gang i forberedelserne frem mod NM i Flyinge, det 5-stjernede CDIO-stævne i Aachen og VM i Herning.

”’Technical Advisor’ Wolfram Wittig og jeg er til stede fra fredag til søndag, og lørdag vil det samme gælde både sportspsykolog fra Team Danmark, Anders Bendixen, og landsholdsdyrlæge Frederik Nielsen. Der er altså tale om en næsten fuld VM-stab repræsenteret ved DM-stævnet. I den efterfølgende uge offentliggøres både long list til VM, udtagelser til NM i Flyinge og udtagelser til CDIO5* og 4* i Aachen”, fortæller elitesportschef Anne-Mette Binder.

Det betyder, at der umiddelbart efter DM sættes navne på den bruttoliste, som VM-holdet sættes ud fra, og Anne-Mette fortæller, at der herefter vil være fokus på at se så mange af disse ryttere i aktion ved især det 5-stjernede CDIO-stævne i Aachen, hvor der også forventes at være danske VM-bruttoholdsekvipager på startlisten i den 4-stjernede konkurrence.

”CHIO Aachen er en afgørende brik i puslespillet, fordi stævnet udgør en vigtig iagttagelsesmulighed lige op til, det endelige VM-hold skal sættes”, fortæller hun.

Når holdet er udtaget, er sidste skridt inden VM i Herning en boot camp, der afholdes hos Blue Hors. Herunder finder du det samlede overblik over vigtige aktiviteter og datoer frem mod VM:

 • 3.-5. juni: DM i dressur
 • 7.-10. juni: Offentliggørelse af bruttohold til VM + udtagelser til NM og Aachen
 • 26.-30. juni: NM i Flyinge, Sverige
 • 30. juni-3. juli: CDIO5* og CDI4* i Aachen, Tyskland
 • 4.-8. juli: Udtagelse af VM-hold
 • 23.-24. juli: VM boot camp
 • 6.-14. august: VM, Herning

Også travlhed i U25-teamet
For U25-rytternes vedkommende er det NM, CDIU25 under VM samt EM i Ungarn i slut august, der arbejdes frem mod, og i den sammenhæng omfatter DM – foruden det vigtige mesterskab – ligeledes en lang række forberedelser, aktiviteter og efterfølgende udtagelser. Lørdag formiddag har landstræner Dennis Fisker og Anne-Mette Binder bl.a. inviteret til NM- og EM-orienteringsmøde på Helgstrand Dressage, ligesom både Anders Bendixen og Frederik Nielsen også vil blive koblet til U25-rytterne i løbet af lørdagen.

”Det er rigtigt godt, at U25-mesterskabet afvikles i rammerne af seniorernes DM, og det på den måde er muligt for de unge ryttere at spejle sig i seniorernes management og ridning. Af samme årsag afvikles U25-rytternes boot camp i direkte forlængelse af seniorernes, hvilket efter aftale med seniorernes A-gruppe giver de unge mennesker mulighed for at sidde med på sidelinjen og følge dele af deres forbilleders og rollemodellers forberedelser til VM. Dette er blot en af flere aktiviteter i dette års Sportsplan, som gerne skulle værne om og videreudvikle den råde tråd i elitedressuren fra talent- til senior-grupperne,” fortæller Anne-Mette Binder.

Find et samlet overblik over de vigtige datoer og aktiviteter herunder:

 • 3.-5. juni: DM i dressur
 • 7.-10. juni: Udtagelser til NM, EM og U25-CDI ved VM
 • 26.-30. juni: NM i Flyinge, Sverige
 • 24. juli: EM boot camp
 • 6.-14. august: CDI U25 ved VM, Herning
 • 24.-28. august: EM, Ungarn