Hvad leder du efter?

Nyheder

Carina Cassøe Krüth til start ved World Cup-finalen i Göteborg

Tirsdag bekræftede FEI, at den kommende World Cup-finale i Göteborg fortsat vil blive afviklet og altså ikke er underlagt det stævneforbud, der pt. er gældende i FEI-regi frem til den 28. marts grundet EHV1-udbruddet i Spanien. Det er godt nyt for danske Carina Cassøe Krüth, som sammen med Heiline’s Danciera er kvalificeret til finalen, da det betyder værdifuld stævneerfaring i en tid, hvor afviklingen af langt de fleste stævner er truet af både COVID-19 og nu også EHV1-udbruddet.


New column

(Foto: Ridehesten.com)

Senest har Carina og Danciera været til start ved World Cup-kvalifikationen i Salzburg i januar, hvor parret kvalificerede sig til finalen i Göteborg, som nu heldigvis ser ud til at blive gennemført: ”Efter World Cup-kvalifikationen i s-Hertogenbosch blev aflyst, var vi naturligvis bekymrede for, om finalen i Göteborg ville lide samme skæbne, men det er heldigvis ikke tilfældet” fortæller holdleder Anne-Mette Binder, som kan bekræfte, at både hest og rytter viste fin form ved sidste uges træningssamling og programridning, så de er klar til opgaven i Göteborg. Hun afslutter: ”et stævne af denne kaliber giver en vigtig fælles erfaring for Carina og Danciera, og det er særdeles værdifuldt for dem som ekvipage – især i OL-sammenhæng”.

Også Cathrine Dufour var kvalificeret til World Cup-finalen, men hendes navn bliver desværre ikke at finde på startlisten. Oprindeligt skulle hun og Cassidy have redet World Cup-kvalifikationen i s-Hertogenbosch for at kvalificere sig til finalen i Göteborg, og på den måde kunne der spares på Bohemians kræfter frem mod OL. Men den plan satte EHV1-udbruddet desværre en stopper for, da kvalifikationen blev aflyst. Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein fortæller, at man har kontaktet FEI med henblik på at få et finale-wildcard til Cassidy, men at det desværre ikke har været muligt, og derfor bliver finalen nu desværre uden Cathrines deltagelse, da man holder fast i planen om at lade Bohemian blive hjemme.  


World Cup-finalen i Göteborg vil blive afviklet i en noget anderledes udgave end tidligere. Stævnet bliver nemlig gennemført uden publikum i Scandinavian Arena, der normalvis kan rumme helt op til 75.000 tilskuere. Derudover arbejdes der fra arrangørernes side på en smitte-forbyggende plan, som bl.a. vil indebære at alle heste vil blive testet for EHV1 inden ankomst til Göteborg, og er resultatet negativt, kan de fortsætte til stævnepladsen og deltage i finalen.