Hvad leder du efter?

Nyheder

Mary var Vejle Rideklubs perfect match

Efter længere tids søgen var mavefornemmelsen den helt rigtige, da Vejle Rideklub mødte 1’er ponyen Mary i Randers. Mary blev købt med de penge, klubben havde fået tildelt fra Trolle Company og Dansk Ride Forbunds Aktive sammen-pulje.


Det er kun ganske få uger siden, at 1’er ponyen Mary flyttede ind på elevskolen hos Vejle Rideklub, men elevskoleunderviser Nicole Hoffmann var ikke i tvivl om, at hoppen var den helt rigtige for deres ryttere, da hun mødte ponyen i Randers. ”Vi drømte egentlig om at finde en lille hest, men det har været enormt svært at finde en, der både passede til elevskolen, og en vi samtidig havde råd til. Men så en dag var vi i Randers, og der stod hun. Mary er godt nok ikke hest, men derimod en stor og fyldig 1’er pony, der også vil kunne gå med nogle af vores små voksne,” fortæller Nicole. Mary er en 12-årig tinker, der langsomt er ved at blive kørt ind som elevskolehest, for selvom hoppen er god i hovedet og allerede ville kunne gå med nybegyndere fra start, så vil klubben sikre sig, at hun får en ordentlig start på elevskolelivet. ”Jeg havde taget en af vores nyere ryttere med, da vi skulle ud at prøve Mary. Rytteren har kun redet i et halvt års tid, men jeg lod hende strigle Mary, rense hove og ride, og da jeg så, at hun kunne gøre det hele, så var jeg sikker på, at Mary var den rette for os.”

Mary er noget helt specielt
Det er ikke nogen hemmelighed, at de mest populære elevskoleheste og -ponyer er dem, der kan håndteres af alle, hvad end det er nybegyndere, rutinerede ryttere, børn eller voksne. Med Mary har Vejle Rideklub tilføjet endnu en populær pony til elevskolen. ”Mary kan bruges af alle, og så snart hun er kørt ordentligt ind i elevskolen, vil hun kunne gå med en af nybegynderne. Det er ikke alle heste, der kan det. Derudover kommer hun også til at indgå i vores yderst populære voksenhold. På den måde kan hun være med til at udvide vores voksenhold, hvilket er en kæmpe fordel for klubben,” forklarer Nicole og fortsætter: ”på sigt vil hun også kunne indgå i DRF Elevskole Cup, som vi har deltaget i flere gange. Hun er en af de ponyer, som vi kan stille til rådighed i turneringen og med god ro vide, at de elevskoleryttere, der deltager, vil få en god ridetur på hende.” Udover de ugentlige elevskolehold har alle ponyer og heste en fast part, som står for at tage sig af dem. Parterne sørger for hestene, som var de deres egne, og de kan bl.a. tilkøbe massage, hvis hesten eller ponyen har brug for det. Så snart Mary er faldet helt til, vil hun også få en part, der sammen med de andre elevskoleryttere kan give hende alt den kærlighed, hun overhovedet kan rumme.

Det var mavefornemmelsen
Som tidligere nævnt ledte klubben længe efter den hest eller pony, der passede til dem. Og selvom de fik hjælp af diverse medlemmer, var det noget nær umuligt at finde det rette match. ”Mange af dem, der var med til aktivitetsdagen i forbindelse med Aktive sammen i ridesporten, har forsøgt at hjælpe os med at finde den rette hest eller pony. Folk har virkelig haft følerne ude, vi har selv ledt internettet tyndt og været forskellige steder rundt i landet, men alle heste og ponyer røg lige for næsen af os. Vi var endda ude i at købe en hest ubeset, men det turde jeg simpelthen ikke for tænk, hvis ikke den passede ind, og vi var nødt til at sælge den igen,” fortæller Nicole. Ligesom mange andre elevskoler oplevede Vejle Rideklub, at mange ikke ville sælge til en elevskole, selvom både heste og ponyer har det som blommen i et æg med meget foldtid, kvalitetsfoder, masser af kærlighed, tilpasset udstyr osv. Heldigvis gav deres søgen pote til sidst. ”På et tidspunkt var vi ude at se en pony, der dårligt gad løfte benene, når den skulle have renset hove. Og det går bare ikke. Det er vigtigt for os, at både heste og ponyer er til at håndtere i stalden såvel som under ridning. Men så kom Mary, og da vi så hende, vidste jeg bare, at hun skulle med hjem. Det var klart den rigtige mavefornemmelse,” afslutter Nicole.

 

Læs løbende flere portrætter af klubber, der fik støtte fra Aktive sammen-puljen her.