Hvad leder du efter?

Nyheder

VM-guld til Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill

I går sikrede paradressurrytter Tobias Thorning Jørgensen og hesten Jolene Hill Danmark endnu en guldmedalje ved VM, da parret satte konkurrenterne til vægs med et ridt til hele 78.676% i den individuelle konkurrence.


New column

(Tobias og Jolene under deres guld-ridt. Foto: FEI/Richard Juilliart)

’Guld-Tobias’ levede op til navnet
Efter PL i Tokyo i 2021, hvor Tobias og Jolene høstede guldmedaljer i stor stil, har medierne døbt ham ’Guld-Tobias’, og man må sige, at han levede op til navnet i går. I den individuelle konkurrence leverede han og Jolene Hill nemlig et fantastisk smukt ridt, som dommerne belønnede med hele 78.676% - næsten 5% højere end 2. pladsen, og dermed sikrede han altså Danmark endnu en guldmedalje og kan nu kalde sig verdensmester.

”Det var en superfin tur. Jeg er virkelig glad nu. Det var en megafed oplevelse. Hun var bare med mig hele vejen rundt og hjælper mig, da mine kræfter begynder at slippe op. Hun er bare en kammerat, det er helt vildt,” lød det fra Tobias efter ridtet.

Flotte ridt fra Karla Dyhm Junge og Nicole Johnsen
Også danske Karla Dyhm Junge og hesten Miss Daisy var i aktion i den individuelle konkurrence for grad III i går, og parret førte faktisk klassen længe, idét de leverede et flot program til 71.618%. De endte dog på en 4. plads, så altså akkurat udenfor medaljerne, men Karla var mere end tilfreds med resultatet:

”Det er virkelig imponerende derinde og føles superfedt at ride der. Det her er jo noget, man træner op til hele livet og så at kunne opnå det som 19-årig. Det er jo for vildt. Daisy, hun er bare sød og altid klar på nye ideer. Hun tager det hele så flot, og jeg er så stolt af hende,” fortalte Karla efter sit ridt.

Og i grad V var danske Nicole Johnsen og hesten Moromax i aktion. Nicole er tidligere raskrytter og dermed forholdsvis ny i paradressuren, men hun debuterede flot med et ridt til 71.395% og endte på en 5. plads.

”Det var fuldstændig sindssygt. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, men jeg er bare megaglad for, at Moro har taget mig med på den her rejse. At vi så starter ud med et godt program, gør jo bare, at man bliver endnu mere glad, når man kommer ud. Der var to dyre fejl, men han var klar og virkelig fin,” sagde Nicole.

Fredag starter holdkonkurrencen
Fredag skal den nyslåede verdensmester Katrine Kristensen og Gørklintgårds Quater i ilden igen, når holdkonkurrencen går i gang. Parret har starttid kl. 15.21 – se startlister og resultater her.