Hvad leder du efter?

Nyheder

Vil I afvikle paradressurklasser?

Har din rideklub overvejet at inkludere paradressurklasser i jeres stævner? Mange tror, at det kræver særlige faciliteter og omfattende forberedelser – men det er langt fra tilfældet! At afvikle paradressurklasser minder på mange måder om almindelige dressurklasser, og her får I en guide til paradressurens stævne-ABC.


Det skal I vide

  • Faciliteter: Der er ingen krav til særlige faciliteter for at afholde paradressurklasser. Har I f.eks. en rampe eller handicaptoilet, kan det dog være en god idé at nævne det i propositionerne.
     
  • Testkort: Klassificerede pararyttere har et testkort, som angiver deres grad og tilladte hjælpemidler. Testkortene sendes til stævnearrangøren ved tilmelding og skal printes og vedlægges dommernes protokoller.
     
  • Banelængder: Ryttere i grad 1-3 rider på kort bane (Bane B), mens ryttere i grad 4-5 rider på lang bane (Bane A). Hvis begge grader deltager i en procentklasse, skal der skiftes mellem baneformater i klassen.

Tips til planlægning

  • En paradressur procentklasse passer perfekt mellem hest- og ponyklasser eller inden et skift i banelængde.
     
  • Vær opmærksom på, at hver grad har sine egne programmer.

Regler og hjælpemidler

  • Paratillæg: Paradressur følger dressurreglementet, medmindre andet er beskrevet i paratillægget.
     
  • Dommerhjælp: Er det længe siden, jeres dommer har dømt paradressur, kan pjecen om paradressur være en god hjælp.

Sådan opretter I paradressurklasser
Når I opretter jeres stævne, skal I huske at vælge disciplinen "Paradressur". Har I glemt det, kan DRF altid hjælpe jer med at få klasserne oprettet korrekt. Underklasserne kommer automatisk med over i Equipe, hvilket gør tidsplanlægningen enkel.

Har I spørgsmål eller brug for sparring om paradressur, er vi altid klar til at hjælpe. Kontakt os på para@rideforbund.dk

Du kan læse mere om inkludering af paradressurklasser ved jeres næste stævne her.