Hvad leder du efter?

Nyheder

Bruttotruppen i voltigering forbereder sig på stævnesæsonen med online undervisning

Årets første stævne plejer at være lige rundt om hjørnet ved denne tid på året, men COVID-19 har gjort det nødvendigt at udskyde stævnesæsonen for voltigering. Det betyder dog ikke, at den danske bruttotrup er nødt til at vente med at få en dommers øjne på deres programmer, så de allerede nu kan tilrette og højne niveauet.


Bruttotruppen har haft online sessioner over to weekender i løbet af februar og marts med den internationale voltigeringsdommer Rob de Bruin. Sessionerne har gjort det muligt for udøverne at få feedback og input til deres programmer tidligt på sæsonen, så de allerede nu kan rette til og få øvet de nye tiltag og derved skabe en god rutine. ”Det har været meget inspirerende at have en dommers vurdering og forklaring på bedømmelsen af øvelser, sammensætning, udførsel etc. samtidig med, at man får direkte forbedringsforslag, som man kan arbejde videre med at implementere” – Leon Lynnerup, senior individuel herre.

Fra vintersæson til stævneforberedelse
Typisk bruger voltigørerne vinteren til bl.a. at lære nye øvelser, forbedre teknikken i allerede kendte øvelser og sammensætte nye programmer, hvor niveauet højnes. Sæsonens første stævner bliver derved ofte brugt som pejlemærke til at vurdere, om der skal laves rettelser i programmerne for at hæve karaktererne sidst på sæsonen. Store rettelser skal laves tidligt på sæsonen, så voltigørerne kan nå at opbygge en rutine, som er alfa omega at have på rygraden inden årets store stævner og mesterskaber.

Formålet med den online undervisning var dermed at give udøverne denne tidlige bedømmelse af deres programmer, så de kan tilrette og fortsætte udviklingen og i sidste ende være med til at løfte niveauet for dansk elitevoltigering. "Vi var meget glade for sessionen med Rob de Bruin. Han kom med værdifulde og inspirerende indspark til vores kür (red. også kaldet det frie program), som virkelig har motiveret os til vores videre udvikling. Særligt under de udfordringer som pandemien medfører, er succesoplevelser og bidrag som dette meget værdifuldt” – Freja Linde & Maria Thinggaard Sørensen, senior Pas-de-Deux

Vi ser frem til en spændende sæson, som forhåbentligt snart får sit startskud.