Hvad leder du efter?

Nyheder

Rytterfitness er en kæmpe succes hos Noagård Rideklub

Noagård Rideklub er en nytænkende klub, hvor det sociale samvær vægtes højere end stævneplaceringer, og derfor var klubben heller ikke i tvivl om, at deres ansøgning til Trolle Company og Dansk Ride Forbunds Aktive sammen-pulje skulle tage udgangspunkt i implementeringen af en social aktivitet for klubbens ryttere. Derfor var klubben også meget taknemmelige, da de modtog et tilskud til rytterfitness.


Så snart Noagård Rideklub modtog beskeden om, at de havde fået tilskud til rytterfitness, kontaktede de sportsperformance- og mentalcoach Stine Hedenskog, der både vejledte dem i at købe det rigtige udstyr som måtter, bolde og elastikker, og som efterfølgende afviklede to opstartskurser i klubben for at hjælpe dem i gang med rytterfitness. Træningen fokuserede på, hvordan man styrker kroppen til at blive en endnu bedre rytter. Rytterne lærte bl.a., hvordan de styrker deres core, hvordan de træner at sidde lige på hesten, og hvordan de styrker deres ridning generelt. ”Ingen af os i klubben er fitnessinstruktører, og derfor var det vigtigt for os at starte rytterfitness op med professionel hjælp, hvor fokus var at styrke ens ridning. Vi fik lov til at tage billeder af alle øvelserne, så vi sidenhen har kunne bruge dem, når vi har rytterfitness,” fortæller formand for Noagård Rideklub Janette Carlsson. Til daglig står både måtter, bolde og elastikker i klubbens ridehus, så alle medlemmer har fri adgang til at bruge det, hvornår end de vil. Og ønsker gårdens staldarbejdere at benytte dem i løbet af dagen, så har de også rig mulighed for det.

Initiativ for både nye og eksisterende medlemmer
Klubben har selvfølgelig fortsat det gode initiativ med rytterfitness, og hver anden søndag samles medlemmerne for at træne. ”Som udgangspunkt laver vi rytterfitness hver anden søndag, men nogle gange vælger vi i stedet at gå eller løbe en tur. Det vigtigste for os er, at det er noget, vi laver sammen, og at vi er sociale,” fortæller Janette og fortsætter: ”Feedbacken på vores nye initiativ har været, at det er dejligt, at der sker noget andet, end at medlemmerne ”bare” kommer og hører et foredrag om bid eller foder. Det er der så meget af i forvejen.” Og klubbens måde at skabe nye initiativer på har da også beriget dem med flere end 12 nye medlemmer i 2021. Og Janette er da heller ikke i tvivl om, at deres rytterfitness har noget at sige i denne sammenhæng: ”Jeg tror bestemt, det har meget at sige, at vi laver andet end kun arrangementer for stævnerytterne. Derudover tror jeg også på, at det kan fastholde de eksisterende medlemmer. Folk skal snart til at betale kontingent igen, og fordi de føler, at de rent faktisk får noget for pengene, og vi ikke bare er en klub, de kan starte stævner for, vil de gerne støtte op og betale, uden det bliver en sur pligt,” uddyber Janette.

Altid åbne for idéer
Selvom Noagård Rideklub ligger i et distrikt med mange rideklubber, så viser klubben, at de er en nytænkende klub, hvor der er plads til alle, og hvor de sociale arrangementer er i højsædet. ”Alle kan lave en sommerfest, men vi er også sociale på hverdagsbasis. Nogle medlemmer bliver trætte af at være i stævneklubberne, for folk vil også have en klub, hvor der er plads til alle,” fortæller Janette. Og klubben er meget åben for idéer fra medlemmerne om nye initiativer og arrangementer, hvilket klubbens formand kan mærke: ”Vores medlemmer tør selv komme med forslag til aktiviteter. Har man haft 10 gode sociale arrangementer, så sætter det gang i snakken blandt medlemmerne, og de kommer med idéer til, hvad der kunne være interessant at få ud til klubben af arrangementer.”

Den store succes med rytterfitness har også skabt en efterspørgsel blandt klubbens medlemmer på at få Stine ud igen, og derfor har klubben efterfølgende selv betalt Stine for at komme ud og fortælle mere om, hvordan man som rytter kommer i gang – hvad end det er i gang efter et styrt, i gang efter en pause, i gang med stævnerne eller noget helt fjerde.

 

Læs løbende flere portrætter af klubber, der fik støtte fra Aktive sammen-puljen her.