Hvad leder du efter?

Nyheder

Holdbronze til de danske seniorryttere ved EM i dressur

Forud for EM i dressur i Hagen var målsætningen i den danske seniorlandsholdslejr klar; der skulle en holdmedalje med hjem. Tidligere i dag blev holdkonkurrencen så afgjort, og efter fire fantastisk flotte danske ridt blev medaljedrømmene indfriet, og holdet høstede en bronzemedalje. Også de danske U25-ryttere leverede virkelig flotte resultater i deres holdkonkurrence og endte lige akkurat uden for medaljer – et mulehår fra bronzevinderne fra Sverige.


New column

(Daniel Bachmann Andersen, Charlotte Heering, Cathrine Dufour og Nanna Skodborg Merrald - Foto: Anne-Mette Binder)

Et hold, vi som danskere kan være virkelig stolte af
Medaljedrømmen gik altså i opfyldelse for de danske seniorryttere, og holdleder Anne-Mette Binder fortæller, at den danske lejr ikke kunne være mere tilfredse: ”Det, de fire seniorryttere leverer, er nogle helt fantastiske indsatser, som Frederik, Nathalie og jeg – ja hele Danmark – kun kan være stolte af. Selvom tre ud af fire ekvipager på holdet ikke var med ved OL i år, er vi ikke langt fra vores medalje-konkurrenter Tyskland og Storbritannien resultatmæssigt, så det siger virkelig noget om vores niveau. At vi i vores lille land kan mønstre så mange Grand Prix-ekvipager på europæisk eliteniveau, er absolut formidabelt, og det er vi meget stolte af, og så glæder vi os desuden over, at alle fire ryttere har kvalificeret sig til den individuelle Grand Prix Special i morgen aften”, afslutter hun. Tyskland tog som forventet guldet, og Storbritannien snuppede sølvet med kun 1,18% ned til danskerne.

Lige ved og næsten for U25-holdet
Også de danske U25-ryttere leverede flotte ridt i holdkonkurrencen, og ifølge Anne-Mette så det længe ud til, at bronzemedaljen også var inden for rækkevidde for de unge ryttere. ”Desværre blev vi overhalet marginalt indenom af det svenske hold, men det var virkelig tæt, og det endte med kun at være 1,1%, der skilte os ad”, fortæller hun. Guldet gik til Tyskland, Holland fik sølv, og Sverige tog som nævnt bronze.

Snart tid til de første individuelle konkurrencer
I morgen torsdag afvikles så den første individuelle konkurrence for seniorerne i Grand Prix Special, og her er alle fire danske ryttere som bekendt kvalificerede til. Konkurrencen starter kl. 17, og alle starttider og resultater kan ses her. Fredag er det så U25-rytternes tur til at konkurrere individuelt i Grand Prix, og starttider og resultater vil kunne findes her, så snart de er offentliggjort.