Hvad leder du efter?

Nyheder

Veloverstået træningssamling i seniordressuren med Wolfram Wittig

Onsdag og torsdag gæstede flere af seniordressurens bruttogrupperyttere og deres daglige trænere Slangerupgaard i Ringsted til årets første træningssamling. Der var træning ved den anerkendte tyske dressurtræner og tidligere Grand Prix-rytter Wolfram Wittig på programmet, og både ryttere og trænere fik værdifulde input og nyttig sparring med på vejen.


New column

(Wolfram Wittig sammen med Anna Kasprzak og Rockstar samt Lone Bang Larsen og Bakkely’s Onandt. Foto: DRF)

Stor tilslutning til samlingen
Samlingen strakte sig over to dage med to træningssessioner indlagt pr. ekvipage, og var den første af sin slags i det nye set-up, der blev skudt i gang ved årsskiftet. Som noget nyt var også rytternes daglige trænere inviteret, med det formål at understøtte effektiv sparring mellem disse og en ekstern eksperttræner – i dette tilfælde Wolfram Wittig – og det tilbud blev vel modtaget. Disse ekvipager deltog i samlingen:

  • Nadja Aaboe Sloth / Favour Gersdorf
  • Cathrine Laudrup-Dufour / Vamos Amigos & Bohemian
  • Charlotte Heering / Bufranco & Idool
  • Anna Kasprzak / Addict de Massa & Rockstar
  • Daniel Bachmann Andersen / Zippo & Marshall-Bell
  • Lone Bang Larsen / Bakkely’s Onandt
  • Carina Cassøe Krüth / Heiline’s Zackton

Fokus på grundridningen
Nadja Aaboe Sloth og Favour Gersdorf fik som den senest tilkomne ekvipage i bruttogruppen æren af at være først på banen onsdag middag, og selvom dét at få undervisning af en så anerkendt profil og så endda på engelsk indledningsvist virkede en smule intimiderende, var det en glad og tilfreds Nadja, der efterfølgende gjorde status på oplevelsen: ”Det var virkelig en god oplevelse, og jeg fik mange brugbare input med. Han havde meget fokus på grundridningen, hvilket var super fint, og så var det fedt at få mulighed for at supplere træningen hos min daglige træner, Leif, som i øvrigt også var meget positiv omkring samarbejdet med Wolfram”, fortæller hun.

Også Charlotte Heering var begejstret for træningen og for at få et sæt friske øjne på sin ridning, og hun fremhævede ligesom Nadja, at der var fokus på det grundlæggende: ”Wolfram påpegede nogle helt grundlæggende ting, hvor jeg kunne se effekten nærmest med det samme, og i den sammenhæng fik han mig faktisk lidt ud af min komfortzone, så det var virkelig fedt”, lyder det fra OL- og EM-rytteren.

God sparring til den daglige træner
Én af de trænere, der havde takket ja til at deltage ved samlingen, var berider og dressurtræner Leif Sørensen, der til dagligt er træner for netop Nadja Aaboe Sloth. Han observerede nøje, mens Nadja blev trænet, og hen mod slutningen af sessionen sluttede han sig til Wolfram Wittig på banen, hvorefter de to i fællesskab drøftede mulige justeringer og idéer til ekvipagens fortsatte træning: ”Det var en meget positiv oplevelse, og jeg fik en masse god sparring med derfra. Wolfram står for den klassiske tilgang til dressuren og har fokus på, at hesten skal være let og løsgjort, så det er et super godt match med værdierne i dansk dressur”, fremhæver han og tilføjer afslutningsvist, at han fik en rigtig god oplevelse af det nye ekspert-setup: ”Vi har et enormt højt niveau i dansk dressur, og det betyder, at flere af rytterne allerede har adgang til både nationale og internationale topprofiler som trænere. Derfor synes jeg, at det nye ekspert-setup, hvor eksterne topprofiler kan fungere som sparringspartnere for rytterne og deres trænere, giver super god mening”.

Forventningerne blev indfriet
Også hos elitesportschef Anne-Mette Binder, som havde stået for planlægningen af samlingen, var der tilfredshed at spore: ”Det er mit indtryk, at både ryttere og trænere har fået værdifuldt input og god inspiration med hjem. Den umiddelbare feedback har været, at rytterne har sat pris på at kunne mødes på denne her måde og udveksle erfaringer og følge hinandens træning, og så har de haft en oplevelse af, at Wolfram har været meget engageret i hver enkelt af dem”, fortæller hun og tilføjer ”forud for samlingen havde jeg en forventning om, at Wolframs tilgang ville matche godt til vores ryttere, og det holdt bestemt stik. Han har set potentiale i alle ryttere og heste og har delt gavmildt ud af sin viden og ekspertise, så jeg er tilfreds”. I næste uge evaluerer Anne-Mette og rytterne i A-gruppen i fællesskab på de to træningsdage, og herefter tages der stilling til next steps frem mod de kommende samlinger, stævner osv. Den samlede oversigt over alle aktiviteterne findes i Sportsplanen for 2022.


Relaterede nyheder:

Årets første ekspertsamling afviklet hos Blue Hors