Hvad leder du efter?

Nyheder

God grund til optimisme i U25-dressuren efter weekendens ECCO Cup

I den forgange weekend slog Sundeved Rideklub dørene op for årets første ECCO Cup-kvalifikation for juniorer, ungryttere og U25. Landstræner Dennis Fisker og elitesportschef Anne-Mette Binder var særligt positive omkring niveauet hos U25-rytterne, der sjældent - hvis nogensinde - er set bedre.


New column

(Præmieoverrækkelse efter lørdagens Int. II, hvor nr. 1 blev Karoline Rohmann / Aagaardens Lianne, nr. 2 Laura Thorup / Blue Hors Veneziano og nr. 3 Josefine Hoffmann / Hønnerups Driver. Foto: Laura Thorup)
 

Optimistisk landstræner og elitesportschef
Stort set alle de U25-ekvipager, som pt. rider på Grand Prix-niveau, var til start i Sundeved, og det er et historisk højt antal, så vidt jeg erindrer, fortæller elitesportschef Anne-Mette Binder:

”Antallet af ekvipager på dette niveau har vist aldrig været højere, og dertil kommer, at kvaliteten af indsatserne, gå-på-modet og opbakningen fra rytternes familier og personlige trænere var helt unikt at opleve i Sundeved, så både Dennis og jeg er yderst optimistiske på U25-dressurens vegne.”

Samlinger har haft den ønskede effekt
Spørger man elitesportschefen om en mulig forklaring på den gunstige situation, som U25-dressuren står i nu, peger hun på den korte bane bl.a. på det arbejde omkring samlinger og dermed øget og velfortjent opmærksomhed overfor aldersgruppen, der er gået forud for weekendens stævne:

”Tilbage i december afviklede Dennis og jeg iagttagelsessamlinger i både ØST og VEST, og i februar gennemførte vi den første af flere planlagte træningssamlinger for U25-rytterne. De indsatser synes allerede nu at have båret frugt, når vi ser så mange dygtige ekvipager på så højt et niveau, og det peger i retning af, at det har været den rette satsning for dansk elitedressur.”

Flere iagttagelsesmuligheder i den kommende tid
Næste stop for flere af U25-rytterenes vedkommende er CDI U25 i Opglabbeek i slutningen af denne måned, og derefter er der iagttagelsesstævner i blandt andet Sint Truiden, Belgien, i Påsken. Se evt. flere detaljer i Sportsplanen for 2022 her.