Hvad leder du efter?

Nyheder

17 dage til OL betyder snarlig karantæne i Aachen for både Peter Flarup og Andreas Schou

Ligesom det var tilfældet for dressurholdet, som netop i dag ankommer til deres syv dages karantæne i tyske Aachen, skal også danske Peter Flarup og hesten Fascination samt Andreas Schou og hesten Darc de Lux tilbringe tid i karantæne, inden turen går endeligt mod Tokyo. Læs mere om forberedelserne her.


New column

(Fotokredit: BESTSELLER/Lars Møller for DIF og Team Danmark - fra venste: Peter Flarup og Andreas Schou)

Forberedelser til klimaet i Tokyo
Som de fleste nok kan regne ud, er klimaet i Japan væsentligt anderledes end det danske, selv når sommeren herhjemme viser sig fra sin bedste side. Med temperaturer på den anden side af 30 grader og en luftfugtighed på 70% eller mere, kræver det ekstra meget af både ryttere og heste at performe, og derfor er varmeforberedelse en helt afgørende del af forberedelserne frem mod afrejsen til Tokyo. Under både Peter og Andreas’ karantæneperioder i Aachen vil der derfor blive brugt en del tid på netop dette, udover generel træning og finpudsning af formen. Også hjemmefra har begge ryttere forberedt sig grundigt på vejrforholdene, fortæller Elitechef Kimi Nielsen ”Peter Flarup har bl.a. trænet i Team Danmarks såkaldte varmekammer i Idrættens Hus for at vænne sin krop til varmen, og han har redet en del med pulsmåler i den seneste tid for at monitorere formen”, fortæller hun.  

Disse heste skal med på rejsen
For Andreas’ vedkommende er det hingsten Darc de Lux, der skal med til Tokyo, og landstræner Bo K. Møller fortæller, at hesten er i absolut topform, og at han ser frem til at arbejde endnu tættere med den og Andreas under karantænen i Aachen. Da Peter for nyligt blev udtaget til at være dén militaryrytter, der skal repræsentere Danmark ved OL, var det endnu uvist, hvilken hest der skulle med ham til Tokyo, da både Fascination og Frankie er i topform. Nu er valget dog endeligt truffet, og det bliver den unge og talentfulde Fascination, der får æren.

Vigtige datoer
Idet militaryklasserne afvikles før springningen under OL, skal Peter Flarup og Fascination naturligt også i karantæne før Andreas og Darc de Lux. For Peters vedkommende løber karantænen fra den 11.-18. juli, og for Andreas’ vedkommende fra den 17.-24. juli. Military rides fra den 30. juli til 2. august, og den individuelle del af springningen, som Andreas deltager i, ligger den 3. og 4. august.