Hvad leder du efter?

Nyheder

2000 ryttermærker på under et år

I starten af 2021 lancerede vi DRF’s opdaterede ryttermærker i samarbejde med vores sponsorer Blue Hors, Stutteri Ask og senere Equipage og Horse Guard, og i september samme år gjorde vi ryttermærkeprøverne digitale. På under et år er der blevet taget mere end 2000 ryttermærker digitalt, hvilket langt har overgået forventningerne.


Der er fart på de nye online ryttermærkeprøver, som blev lanceret for knap et år siden. Det var estimeret, at der ville blive gennemført omkring 1000 digitale ryttermærker på et år, men allerede inden året er gået, er dét tal mere end fordoblet. I skrivende stund er der taget 2013 digitale ryttermærkeprøver.

Bedre tilgængelighed og opdaterede ryttermærker
Den store succes med de nye ryttermærker skyldes formentlig to ting:

For det første er både ryttermærkeundervisningen og ryttermærkeprøverne gennem digitaliseringen blevet mere tilgængelige for rideklubber og deres elever. Både undervisningen og prøverne er desuden gjort gratis.

For det andet har ryttermærkerne fået en gevaldig opdatering. I starten af 2021 blev ryttermærkerne nemlig skåret ned fra fem til tre, og indholdet blev aktualiseret og justeret, så stoffet nu matcher elevernes aldersniveau og evner. De gamle undervisningshæfter blev erstattet af helt nye fagplaner for hvert enkelt mærke.

Også den praktiske ryttermærkeundervisning blev ændret, så den i langt højere grad kunne inddrages i den normale undervisning på elevskolen af rideklubbens egne undervisere. På den måde sker undervisningen nu mere kontinuerligt, og eleverne har bedre forudsætninger for at lære og forstå stoffet, da de får mulighed for at udøve teorien i praksis.

Øget sikkerhed i ridesporten
Ryttermærkerne udgør Dansk Ride Forbunds sikkerheds- og grunduddannelse. Gennem ryttermærkerne får eleverne en basisviden, der klæder dem på til at omgås, forstå og pleje heste både fra jorden og i ridningen på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde. Således lærer eleverne, at sikkerheden altid skal komme først, og ryttermærkerne bør derfor være en naturlig del af alle rytteres uddannelse.

Den store interesse for de opdaterede ryttermærker og digitale ryttermærkeprøver er glædelig, da den potentielt øger sikkerheden i ridesporten rundt omkring i klubberne.