Hvad leder du efter?

Nyheder

Ændringer i Store Hestedag Cup giver mulighed for flere kvalifikationsstævner

Tidligere har kvalifikationsperioden for Store Hestedag Cup varet fra maj til september, men nu er det muligt at afvikle kvalifikationsstævner hele året. Det betyder bl.a., at rytterne har bedre muligheder for at kvalificere sig til finalen, og samtidig giver det også mulighed for at tjene flere point til sit hold i Agria og Dansk Ride Forbunds VM-holdturnering, hvor man kan samle point ved alle kvalifikationer i Store Hestedag Cup. Er I som stævnearrangør interesseret i at afvikle et kvalifikationsstævne, så send en mail til military@rideforbund.dk.


Kvalifikationsperioden for Store Hestedag Cup er i år blevet forlænget, så alle stævnearrangører allerede nu kan afvikle kvalifikationsstævner. ”Vi er rigtig glade for at kvalifikationsperioden er blevet forlænget, da det er med til at få Store Hestedag til at leve hele året. Det giver også rytterne bedre og flere muligheder for at kvalificere sig til den store finale, hvilket vi selvfølgelig kun ser som en kæmpe fordel for både finalestævnet og rytterne,” fortæller Store Hestedags-ansvarlig Helle Lyngfeldt. Ændringerne er ikke kun en fordel for deltagerne i Store Hestedag, men det giver også deltagerne i Agria og Dansk Ride Forbunds VM-holdturnering mulighed for at samle endnu flere point sammen til deres hold, da alle kvalifikationerne i Store Hestedag Cup er pointgivende i denne turnering.

Om Store Hestedag Cup
Formålet med Store Hestedag Cup er at introducere ryttere til militarysporten. Cuppen tager afsæt i terrænspringning under trygge forhold, hvilket bl.a. betyder, at man som rytter i ugen op til hver kvalifikationsrunde kan deltage i træning på terrænbanen, hvor kvalifikationen afvikles. Under kyndig vejledning gennemrides banen, og der gives gode råd til tempo, korrekt opstilling og ridevej m.m. Altså hvorledes man korrekt gennemrider en terrænbane. Al undervisning og bedømmelse foregår af uddannede terrænundervisere samt certificerede terrænstildommere. Til Store Hestedag Cup dømmes gennemridtet som en stilspringning, så det er korrekt og flot ridning, der belønnes. Det gælder ikke om at ride stærkt. Derfor er cuppen også oplagt for de deltagere i Agria og Dansk Ride Forbunds VM-holdturnering, der ikke har prøvet military før, men som ønsker at prøve kræfter med disciplinen.