Hvad leder du efter?

Nyheder

Flot 6. plads til Josefine og Driver ved EM

Søndag red U25-rytterne om medaljer i kür ved EM i dressur i Hagen, og det blev til en flot 6. plads til Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver efter et flot og harmonisk kürprogram.


New column

Driver satte stort set ikke en hov forkert
Både Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver samt Victoria Vallentin og Brooklyn var blandt de 18 kvalificerede ekvipager til søndagens kürfinale. Desværre måtte Victoria og Brooklyn trække sig fra konkurrencen, mens Josefine og Driver leverede et fantastisk kürprogram til hele 76,115% og endte på en flot og velfortjent 6. plads. ”Josefine og Driver gav den fuld gas, og han satte stort set ikke en hov forkert. Josefine fik det maksimale ud af hver øvelse, der var på programmet i küren, og det var stabilt, flydende og med god harmoni”, fortæller holdleder Anne-Mette Binder.

Ikke Brooklyns dag
I den første individuelle konkurrence red Victoria og Brooklyn sig til en flot 8. plads, hvilket gav dem adgang til søndagens kürfinale, men allerede kort tid inde i deres program måtte Victoria desværre opgive, da Brooklyn simpelthen ikke var med hende. ”Med hensyn til Victoria og Brooklyn, så var hesten vældig fin, blød og lækker i opvarmningen. Der var ingen modstand, og alt flød, så det var med høj grad af optimisme, at vi i teamet så Victoria ride op ad midterlinjen. Desværre blev det ikke Brooklyns dag, for allerede i de første øvelser viste den modstand og slog fra, og den viste derefter flere tegn på, at den bare ikke var med Victoria i dag. Hun valgte så ganske forståeligt at give op og forlod banen med klapsalver fra publikum, som tydeligt anerkendte, at her er en rytter, der udviser hensyn til sin hest, som på ingen måde virker utilpas, utryg eller generet af noget, men som bare ikke viser den grad af samarbejdsvillighed, som der skal til for at ride et program på det her niveau”, fortæller Anne-Mette. Hun forsikrer dog også om, at Victoria – efter at have sundet sig lidt – drager hjem fra EM med et smil på læben og med en masse positive oplevelser og gode erfaringer i rygsækken.

Meget mere potentiale i U25-feltet
Topplaceringerne i klassen gik ikke uventet til hhv. Tyskland og Holland, og ifølge Anne-Mette er det netop disse nationer, der dominerer U25-feltet generelt, men hun understreger samtidig, at Danmark sagtens kan og bør være med i toppen: ”Det er min oplevelse, at der er en stor spændvidde blandt U25-rytterne rundt omkring i de europæiske lande, hvor Danmark sagtens kan og bør være med, når man tænker på de flotte præstationer, vi leverer på seniorniveau. Det er bestemt et felt, der skal dyrkes endnu mere og vises større opmærksomhed på den lange bane.”

Se klassens resultater her.