Hvad leder du efter?

Nyheder

Fuld fart på elitedressuren

Selvom 2021 nu for alvor går på hæld, og der ikke er meget mere end to uger tilbage af året, er der fortsat mange jern i ilden i elitedressuren. Der bliver bl.a. holdt observationssamlinger, sat navne på ryttere til bruttogrupperne samt lagt sidste hånd på sportsplanerne for 2022.


New column

(Caroline Elsner & Alskenz Firfod sammen med daglig træner, Rune Willum, og landstræner Dennis Fisker. Foto: DRF)

Fokus på potentialet
Slangerupgaard og Vejle Rideklub lagde faciliteter til, da Dennis Fisker og Anne-Mette Binder i weekenden afviklede åbne observationssamlinger for ryttere i alderen 20 til 24 år. ”Formålet med samlingerne har været at møde og identificere ekvipager, som har potentiale for at supplere den allerede eksisterende U25-bruttogruppe, eller som kan indgå i gruppen af ungdomsryttere, som på sigt kan blive en del af U25-gruppen,” fortæller Anne-Mette Binder. Samlingerne var en stor succes med super god feedback fra både ryttere og trænere, og flere af rytterne har da også efterfølgende fundet vej til den opdaterede U25-bruttogruppe pr. 1. januar 2022.

Planlægning af 2022
Udover observationssamlinger bliver tiden også brugt på at færdiggøre sportsplanerne for 2022, som bl.a. indeholder oversigter over vigtige stævner og træningssamlinger, og for både pony-, junior-, young rider, U25- og seniorgrupperne forventes planerne at ligge endeligt klar omkring årsskiftet. Allerede nu løfter Anne-Mette Binder og Dennis Fisker dog sløret for lidt af indholdet; nemlig at der i 2022 som noget nyt afholdes fire træningssamlinger for U25-bruttogruppen. Her vil enkelte ekvipager fra junior- eller young rider-bruttogrupperne, såfremt de viser potentiale for øvelserne på U25-niveau, også blive inviteret. I daglige tale benævnes disse ryttere som ”U25 perspektiv-ryttere”.

Ved samlingerne for de bedste seniorryttere vil det også i 2022 være sådan, at enkelte U25-ryttere inviteres til at deltage. På den måde understøttes overgangen mellem de forskellige aldersgrupper endnu bedre, hvilket er helt afgørende, hvis vi skal videreudvikle det succesfulde talent- og elitearbejde, fortælle Anne-Mette.
 

Her vil du kunne finde sportsplanerne, når de offentliggøres omkring årsskiftet.

 

Relaterede nyheder:

Opdaterede bruttogrupper i U25- og seniordressuren pr. 1. januar 2022