Hvad leder du efter?

Nyheder

Status fra landstrænerteamet efter en begivenhedsrig weekend i Compiègne

I den forgange weekend var flere af de danske dressurryttere til start i hhv. CDI3* og CDIO5* Nations Cup i franske Compiègne, og ifølge holdleder Anne-Mette Binder var det en rigtig god oplevelse for både heste og ryttere, og det blev til en række imponerende resultater og værdifuld erfaring for alle.


New column

Flotte placeringer i 3* Grand Prix og Grand Prix Special
Både Cathrine Dufour med unge Vamos Amigos og Nanna Skodborg Merrald med den mere erfarne Blue Hors Zack leverede flotte præstationer i både Grand Prix og Grand Prix Special, som sikrede dem podiepladser i begge klasser. I Grand Prix red Cathrine og Vamos 73,435% og endte på en 2. plads, mens Nanna og Zack fulgte lige efter med 73,174 og endte på en flot 3. plads. I Grand Prix Special blev det til hele 76,489 for Cathrine og Vamos, hvilket skaffede dem en imponerende 1. plads, og Nanna og Zack høstede flotte 73,170 og en 3. plads.

Danmark i front i Nations Cuppen efter 5* Grand Prix
Også i Nations Cuppen viste de danske ryttere format og flotte takter. I Grand Prix høstede Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera hele 77% og en 2. plads, Cathrine Dufour og Bohemian red sig til 76,5% og en tredjeplads, og Charlotte Heering og Bufranco endte på en flot 6. plads med 73,435%. Og for Carina og Danciera fortsatte medaljehøsten i Grand Prix Special dagen efter, hvor de endte med at vinde klassen med hele 77,872%. Også Charlotte og Bufranco fortsatte i samme spor og blev belønnet med hele 76,1%, i Grand Prix Kür, som rakte til en 5. plads. Dette på trods af, at Charlottes Kür-musik gik i stå under hendes programridning. Det klarede Charlotte imidlertid med ro og overblik og fik afsluttet programmet i meget fornem stil.
Cathrine og Bohemian skulle også have været til start i Grand Prix Special, men som det jo kan ske med levende dyr, reagerede Bohemian på de uvante omgivelser, og ekvipagen kom derfor desværre ikke ind på banen. Fordi alle tre ekvipagers resultater tæller med i Nations Cuppen, betød det desværre, at Danmark røg ud af konkurrencen om en holdmedalje, og ifølge Anne-Mette Binder understreger klassens udfald bare effekten af den lange stævnepause: ”På den ene side har den lange pause været god, fordi den har givet ekvipagerne ekstra god tid til at træne og fokusere derhjemme. Både Carina og Charlotte klarede sig jo eksempelvis virkelig flot i både GP og GPS/GPF, og det er både Nathalie og jeg rigtig glade for at se. Men der skal jo også stævnerfaring til, og derfor kan en længere pause for andre heste være en udfordring, og de kan have sværere ved at ’komme tilbage i gamet’. Heldigvis er der jo stadig tid til at rette op på det inden den endelige OL-udtagelse først i juli måned”, afslutter hun.

Nyttig erfaring ved både OL-bootcamp samt stævne i Herzlake
Og netop stævneerfaring er på programmet, når Cathrine Dufour og Bohemian, Daniel Bachmann Andersen og hhv. Marshall-Bell og Carson’i og Lone Bang Larsen og Rostov drager til tyske Herzlake fra den 18.-20. juni for at starte CDI3*. I samme uge – 14.-15. juni - er der desuden bootcamp hos Blue Hors for de ekvipager, der er på bruttolisten til OL, og her er der bl.a. planlagt træning med landstræner Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein samt programridning med 5* FEI-dommer Leif Törnblad. Der er altså stadig en masse god erfaring for ekvipagerne at hente, inden det endelige OL-punktum skal sættes.