Hvad leder du efter?

Nyheder

Opdatering og nye terminer for Stutteri Ask Trophy 2024

Stutteri Ask Trophy-turnering har i år, 2023, oplevet en markant stigning i antallet af startende. Det er en positiv udvikling som både DRF og landstrænerne, Bo og Ulrik, byder velkommen. Derfor er der fra 2024 foretaget mindre ændringer i bestemmelserne samt lavet en opdeling af første kvalifikation.


Når Stutteri Ask Trophy-turneringen skal afvikles i 2024, vil første kvalifikation blive delt op. Det betyder at Holte Rideklub afholder pony- og childrenklasserne, mens Riders Cup har påtaget sig opgaven at afholde U18- og U25-klasserne.

Anden kvalifikation afvikles i uge syv hos Scandinavian Jumping Tour i Odense. Se datoer herunder:

  • 1. kvalifikation: Uge 3 - U18 og U25, Riders Cup
  • 1. kvalifikation: Uge 4 - Pony og children, Holte Rideklub
  • 2. kvalifikation: Uge 7 - Alle kategorier, Scandinavian Jumping Tour i Odense

Den erfarne stævnearrangør, Glen Nielsen, fra Riders Cup ”er glad for at kunne hjælpe i forbindelse med disse ændringer, og glæder sig til at byde de mange heste og ryttere velkomne til et godt stævne”.

Ændringerne i bestemmelserne indebærer blandt andet en justering af pointtildeling ved finalestævnet – det er dog ikke noget, som kommer til at have betydning for selve afviklingen.

Du kan som altid læse bestemmelserne for turneringen på DRF’s hjemmeside.

Det siger landstrænerne om turneringen
Turneringen er med til at skabe de bedste forudsætninger for bl.a. udtagelser til internationale stævner – og så bidrager den til et øget kendskab og sammenhold blandt de unge ryttere.

Landstrænerduoen, Bo K. Møller og Ulrik Kjær, fortæller om baggrunden for turneringen: ”Det er tænkt som en måde at følge de unge ryttere over vinteren. Vi får især godt kendskab til junior-, pony- og childrenrytterne. Ungrytterne kender vi som regel ret godt, men også her kan der komme en ny ind fra højre. Måske en som har fået ny hest eller har haft en langsommere udvikling – der er mange faktorer, som spiller ind”.

Begge landstrænere er begejstrede for turneringen og den store tilslutning til den. Det giver nemlig flere fordele at samle rytterne i én turnering: ”Det er en kæmpe fordel at se dem ride mod hinanden og på den måde skabe et godt sammenligningsgrundlag. Vi kan se, at turneringen bidrager til den udvikling, vi arbejder for i springsporten” fortæller Bo og Ulrik.

Det er ikke bare et godt sammenligningsgrundlag, der skabes ved Stutteri Ask Trophy-stævnerne. En anden fordel er også, at ”de unge ryttere lærer hinanden at kende og på den måde skaber et sammenhold, som i den grad kan mærkes, når de drager afsted til bl.a. internationale stævner” afslutter landstrænerne.