Hvad leder du efter?

Nyheder

Udtagelse af seniorryttere til EM i Frankrig

Ved dette års europamesterskab i military er det Hanne Wind Ramsgaard og Amequ Torino som skal repræsentere Danmark. Hanne har en stor rutine fra forskellige mesterskaber blandt andet EM i 2015 på Blair Castle, EM i 2017 og VM i 2022. Derudover har Hanne også gennemført CCI5*-Badminton i England. Hanne har det sidste halve år arbejdet intenst sammen med hendes nye dressurtræner på at forbedre dressurresultaterne.


En fælles beslutning
Selvom både eliteafdelingen og militaryrytterne det seneste år har haft et stort ønske om at stille et hold til EM i Le Pin au Haras i Frankrig den 9. til 13 august, bliver det desværre ikke en realitet. Det forventes, at banen ved mesterskabet i Frankrig bliver både lang og udfordrende, hvorfor det i høj grad kræver stor rutine at deltage.

Holdleder, Kerstin Emilie Dallmann, fortæller: ”Vi har haft et rigtigt godt forår med rigtig mange flotte placeringer i 3- og 4-stjernede klasser. Vi havde ved udtagelsestidspunktet tre ryttere kvalificeret med fem forskellige heste. I samråd med rytterne har vi dog valgt, ikke at sende et hold. I stedet skal Hanne Ramsgaard repræsentere Danmark ved det individuelle mesterskab”.

Selvom Peter Flarup er kvalificeret med to heste, er det en fælles beslutning, at europamesterskabet ikke er en del af hans stævneplan. Peters rutinerede hest, Fascination, sparres til andre vigtige stævner, mens hans yngre hest, Impressed, ikke har den nødvendige rutine endnu.

En gammel kending i spil til årets hold
Også Mia Hastrup er, mod mange odds, kvalificeret til at ride EM på hendes makker, den 19-årige vallak Constantin M. Sammen har ekvipagen et imponerende mesterskabs-CV, men da Danmark ikke stiller med et hold, vil makkerparret ligeledes ikke være at finde på startlisterne ved EM. Ligesom Peter har Mia også en yngre hest, Continue De Vision, som heller ikke har den nødvendige rutine endnu.

Mia Hastrup og Constantin har dannet makkerpar i mange år og red deres første EM sammen i 2015, trods at vejen dertil var lang og ikke helt let. ”Jeg var klar til at opgive ham som 8-års” fortæller Mia og uddyber: ”Han var spooky, og vi kunne ikke finde melodien sammen, men med den rette hjælp genfandt vi harmonien, og EM i år kunne være vores femte EM sammen”.

Men EM lå ikke i kortene hos Mia og Constantin efter deres stævne i Sopot sidste år, hvor Constantin pludseligt blev akut halt og knapt kunne gå. Stævnedyrlægen anbefalede aflivning, men Mia kontaktede sin dyrlæge i Danmark, som gav hende et råd: ”Tag ham med hjem. Vi kan ikke genoplive en død hest”. Dommen var klar, Constantin havde brækket et ben og en operation var nødvendig. Heldigvis endte historien lykkeligt – Constantin kom sig og selvom han, ifølge Mia, er lidt mere stiv i opstarten når hun rider, er han på toppen. ”Det kan lige så vel være alderen som operationen, der gør det” fortæller hun.

Selvom det ikke blev til en EM-deltagelse for Mia i år, glæder hun sig til at se, hvad fremtiden byder og giver sit bedste råd til andre militaryryttere: ”Hvis hesten er god nok, skal du aldrig give op. Bliv ved at kæmpe – også når det er mest træls. Hvis man bliver ved at forsøge at forstå sin hest og bygge den op, skal det nok lykkes".

Mia Hastrup og Constantin M nyder et øjebliks pause mellem konkurrencerne.

Foto: Privat


”Vi er naturligvis ærgerlige over, at vi ikke får et hold til EM” udtaler elitechef Annette Mosegaard, og fortsætter: ”Ikke mindst fordi det også betyder, at der nu ikke er mulighed for at få et hold med til OL, men vi ser frem mod EM 2025 og vil have fuldt fokus på, at udvikle de talenter vi har i sporten - både heste og ryttere”.