Hvad leder du efter?

Nyheder

Lisbet Seierskilde er ny landstræner for ponydressuren

Pr. 1. januar 2022 får ponydressuren igen en selvstændig landstræner, når Dennis Fisker videregiver ponystafetten og i stedet tilføjer U25-rytterne til sit ansvarsområde, men det er langt fra ukendte hænder, der tager over. Lisbet Seierskilde, der det seneste års tid har været tilknyttet ponydressuren som ekstra ressource, har nemlig takket ja til rollen.


New column

(Foto: Photo by Nordstedt)

Et perfekt match
Oprettelsen af den selvstændige landstrænerrolle i ponydressuren kommer som et led i en yderligere styrkelse af talent- og elite-setuppet, og derfor har der været store forventninger til de mulige kandidater: ”Det har været helt afgørende for os at finde en person, som både har de ridemæssige og personlige kompetencer til at kunne samle, inspirere og motivere rytterne og deres trænere, og som kan indgå i et tæt samarbejde med både Dennis og vores nye elitesportschef, Anne-Mette Binder, for at sikre et godt flow hele vejen op til seniorrækkerne. Lisbet matcher alle de krav, så vi kunne ikke være mere tilfredse”, fortæller direktør i DRF Morten Schram Rodtwitt.

Brænder for talentudvikling
Lisbet har været en del af de danske ungdomslandshold fra pony til U25, og har som senior blandt andet opnået DM-guld, OL-deltagelse og en finaleplads ved EM. Hun er uddannet Cand.merc.HRM med speciale i motivation og ledelse, og driver til hverdag Jonstrupgårdens rideskole, som huser dressurryttere på alle niveauer. Hun er særligt kendt for talentudvikling, og har de senere år haft flere landsholdsekvipager under sine vinger. Det seneste års tid har hun desuden være tilknyttet ponydressuren i et tæt samarbejde med Dennis Fisker, som hun altså nu overtager det fulde ansvar fra. Og Lisbet glæder sig til den nye rolle: ”For mig er det en gave at få lov til at understøtte talentudviklingen af næste generation af danske dressurryttere. Det er et stort ansvar, og jeg vil gå ydmygt, men med stort gå-på-mod, til opgaven”, fortæller hun.

Ledig holdlederstilling
Indtil nu har Janne Jensen haft holdlederrollen for både pony-, junior- og young rider, men fra årsskiftet har hun valgt at fokusere udelukkende på ungdomsdressuren, og det betyder, at der bliver en ledig stilling som holdleder for ponydressuren. Læs mere om stillingen her.


Relaterede artikler:

Ændret eliteafdeling pr. 1. januar 2022

Nyt elite-setup på vej i seniordressuren og farvel til Nathalie zu Sayn-Wittgenstein

Selvstændig landstrænerrolle til ponydressuren skal booste talentudviklingen

Tak til Rigmor Kristensen for den enorme indsats i pony- og ungdomsdressuren

Anne-Mette Binder og Janni Thermann er DRF’s nye elitesportschefer