Hvad leder du efter?

Nyheder

De danske voltigører tog VM i Budapest med storm

Fra torsdag til søndag i den forgangne uge har de danske voltigører konkurreret mod verdenstoppen ved VM i voltigering i Budapest, og for første gang nogensinde kom danskerne på podiet i holdkonkurrencen. Det endte nemlig med holdbronze i Nations Cuppen, og derudover blev det desuden til to flotte 4. pladser, en 8. plads og en 14. plads – samlet set en fantastisk præstation, der for alvor viser, at danskerne er blandt toppen af international voltigering.


New column

Tæt løb i holdkonkurrencen
I holdkonkurrencen var det holdet BIS1 fra Billund Sportsrideklub, der repræsenterede Danmark på hesten Turbo af Kloster sammen med longefører Maria Rasmussen. Holdet lagde for alvor pres på USA, der desværre endte med at tage bronzemedaljen, og det var marginalerne, der skilte de to hold ad – 0,058 point for at være præcis. Selvom holdet altså endte akkurat uden for medaljerne, har det været en meget positiv oplevelse for dem: ”Arrangørerne har gjort en stor indsats for at lave et fedt stævne og har været gode til at pumpe en sindssygt god stemning op, selvom det ikke har været et stort event med mange tilskuere. Det har været virkelig fedt, at stævnet ligger inde i byen, og alt er tæt på hinanden, så man hurtigt kan bevæge sig rundt. Både åbningsceremoni og ’Nations Evening’ var godt planlagt og på ungarsk manér, hvilket var sjovt at opleve. Herudover har der været megagod stemning i den danske lejr”, fortæller holdet.

Stærke individuelle præstationer
Både Sheena Bendixen fra Voltigeklubben Thommysminde og Anna Victoria Damm fra Skibby Ride- og Voltigeklub repræsenterede Danmark som individuelle udøvere, og for Sheenas vedkommende blev det til en imponerende 4. plads i den individuelle finale i et stærkt felt. Sammen med hesten Klintholms Ramstein og longefører Lasse Kristensen viste hun en fantastisk form og leverede flotte præstationer hele vejen rundt. Også Anna Victoria Damm leverede flotte resultater ved sit første VM som senior på hesten Guldager Linus og med longefører Hanne H. Haagen. Det betød, at også hun kvalificerede sig til den individuelle finale, hvor hun endte på en flot 14. plads. Hun fortæller, at det har været en helt fantastisk oplevelse – både sportsligt og ift. sammenholdet blandt især danskerne:
Dette års verdensmesterskab har uden tvivl haft en helt speciel betydning. I over halvandet år har vi trænet og trænet og ikke vidst, hvornår der ville komme nogle stævner pga. corona. Derfor er det en kæmpe forløsning at komme afsted til sådan er stort fedt arrangement, hvor man virkelig kan mærke alles glæde ved voltigering. Fællesskabet er helt specielt mellem alle, men især mellem os danskere. Man er ikke i tvivl om, at alle støtter alle. Som mit første seniormesterskab har det været helt fænomenalt at kunne levere fire ud af fire megagode og tilfredsstillende runder og være blandt verdenseliten. Intet er bedre end at komme ind på banen og vise de programmer, man har trænet på i rigtig lang tid og få følelsen af, at træningen har båret frugt. Så alt i alt en ovenud FED oplevelse, hvor alle vores mål og ambitioner blev indfriet.”

Fantastisk holdresultat i Nations Cup
I holdkonkurrencen i Nations Cup var det både holdene og de individuelle udøvere, der dystede i det frie program, og for første gang nogensinde endte Danmark på medaljeskamlerne. Det blev nemlig til en imponerende 3. plads, og det var en kæmpe oplevelse og anerkendelse, fortæller BIS1: ”At vinde en bronzemedalje i Nations Cup var virkelig stort - og virkelig fedt at vise de andre nationer, at Danmark også kan være med i toppen”.

Flot Pas-de-Deux
Der var oprindeligt udtaget to Pas-de-Deuxer til VM, men pga. en knæskade måtte det ene par desværre trække sig fra konkurrencen, og dermed var det kun Emma Helena Kaps og Sheena Bendixen på hesten AK’s Carelato og longeføreren Allan Laudrup, der repræsenterede Danmark i Pas-de-Deux. Det var parrets første VM sammen, men holdleder Dorthe Ballegaard fortæller, at begge udøvere har en masse individuel erfaring, de kunne trække på i Pas-de-Deux, og dén tilgang endte med at give pote, da de endte på en flot 8. plads.

Yderst tilfreds holdkaptajn
En lille uge med rigtig meget flot voltigering er nu overstået, og det er en tilfreds og stolt holdkaptajn, Dorthe Ballegaard, der nu gør status: ”VM i Budapest har vist, at det internationale niveau stadig holder kadencen, og endnu mere imponerende har de danske voltigører, heste og longeførere vist nogle exceptionelt flotte præstationer, belønnet med placeringer over forventning. F.eks. var både BIS1 (gruppe) og Sheena Bendixen (individuel) utroligt tætte på medaljerne med under 0,1 point op til konkurrenterne, og i holdkonkurrencen (Nations Cup), hvor det var kürene fra Anna Damm, Sheena Bendixen og BIS, der talte, var vi som helhed det stærkeste, vi nogensinde har været, og vandt bronze.” Udover de flotte resultater påpeger Dorthe desuden, at det danske team har et helt særligt sammenhold, hvor de supporterer hinanden på tværs af klubberne og dermed løfter niveauet som samlet flok. Dét, kombineret med, at de danske udøvere og deres erfarne heste viste sig fra deres stærkeste side i år, cementerede for alvor Danmarks position blandt toppen af international voltigering. ”Nu skal udøverne hjem og fejre de flotte præstationer, og så går forberedelserne til VM i Herning i 2022 ellers snart i gang”, afslutter hun.