Hvad leder du efter?

Nyheder

Unge Grand Prix-talenter inviteres til championatsfinaler

Når Blue Hors åbner dørene for årets finaler i Pavo og DRF’s championater for unge dressurheste i uge 41 den 12. – 15. oktober, bliver der igen i år mulighed for at se landets mest talentfulde ungheste, men også færdiguddannede Grand Prix-heste. Det sker, når der som noget nyt udbydes en Grand Prix-tur for heste i alderen 8-10 år. Det betyder, at du under stævnet kan følge med i hele hestens uddannelse fra A til Z – altså fra 4-års til Grand Prix.


Hestens uddannelse fra A til Z
De traditionsrige sportschampionater for unge dressurheste blev for syv år siden udvidet med en konkurrence for 7-årige heste, og i år inviteres de 8-10-årige heste også med til festen. Det sker ved den forsøgsvise afvikling af en Grand Prix-tur dedikeret til upcoming Grand Prix-heste.

Det er værterne hos Blue Hors, der udskriver konkurrencen, som afvikles i Intermediare II og U25-Grand Prix. Førstedagens Intermediare II fungerer som en kvalifikation til finalen, der afvikles for de otte bedst placerede ekvipager. I finalen rides der U25-Grand Prix.

Ved at lade hestene konkurrere på dette indledende Grand Prix-niveau, håber man på at kunne lette overgangen fra talentfuld unghest til uddannet Grand Prix-hest - og måske vi kommer til at se nogle kommende, internationale Grand Prix-heste.

Ungheste Grand Prix-turen er åben for ekvipager, der i kvalifikationsperioden har redet minimum 1 x 66% i sværhedsgrad 7 samt for ryttere, der i kvalifikationsperioden har redet minimum 70% i sværhedsgrad 7.

Hos Dansk Ride Forbund er vi rigtigt glade for, at Blue Hors er villig til at forsøge at afvikle denne ungheste-Grand Prix-tur på deres fantastiske faciliteter. Vi kender lignende koncepter fra andre lande, f.eks. den tyske Louisdor-Preis for unge Grand Prix-heste og ved, at det er både populært for rytterne og attraktivt for publikum at kunne se de unge talentfulde Grand Prix-heste prøve kræfter med dressurens højeste niveau.