Hvad leder du efter?

Nyheder

OL: Flarup og Fascination sikkert igennem dressuren

Danske Peter Flarup er nu sikkert igennem sit dressurprogram, og forude venter terrænspringningen og ridebanespringningen, der afvikles hhv. søndag og mandag.


New column

(Foto: Anne-Mette Binder)

Solidt dressurprogram
Peter og Fascination leverede et superfint program, hvor der desværre indløb et par fejl, der gjorde, at parret endte med 33,70 strafpoint. Peter selv fortæller: ”Det var egentlig okay. Der var desværre et par småfejl, men sådan kan det gå, når man satser. Der var en fejl i et changement og i en øgning, og changementet koster ca. fire procent, og øgningen koster vel også et par procent, så hvis man tager de to fejl væk, så var det jo egentlig endt, som vi havde håbet, på omkring 70%.” Holdleder for seniordressuren, Anne-Mette Binder, der selv er international militarydommer, tilføjer: "Det er på mange måder et rigtig godt program. Fascination topper desværre lidt op i første changement og får byttet i overgangen efter øgningen, men ellers er der fine sidebevægelser - herunder galoptraverser med changement, som er nyt i programmet og kan være udfordrende for mange.” Hun fortæller også, at Peter overvejede længe, om han skulle ride med kandar eller normal trense, da det er valgfrit: ”Han traf uden tvivl den rette beslutning; Fascination så ud til at være let på tøjlen og skummede fint, som man gerne ser det.” 


Kursen er sat
Det er endnu for tidligt at spå om parrets muligheder i den samlede, individuelle konkurrence, men selv siger Peter, at han og Fascination skal yde deres absolut bedste i de kommende dage: ”Nu har vi jo rimelig meget kniven for struben, hvis vi skal med helt i toppen, så der er kun én vej nu, og det er derudaf”, fortæller han efter sit ridt.

Parret er superstærke i både terrænspringningen og ridebanespringningen, så det bliver uden tvivl spændende at følge dem i de kommende dage. På søndag afvikles som bekendt terrænspringningen, og her har de starttid kl. 8.51 lokaltid, hvilket betyder kl. 01.51 dansk tid. Discovery plus sender live fra konkurrencen – følg med her (kræver betaling).