Hvad leder du efter?

Nyheder

Svensk VM-guld i springning ved Herning2022

Det svenske springlandshold kom til ECCO FEI World Championships i Herning som guldfavoritter, og den favoritværdighed indfriede de til fulde foran et medrivende publikum, som skabte en pragtfuld stemning på Stutteri Ask Stadium


New column

(Det guldvidnende svenske landshold fra venstre: Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Jens Fredricson , Malin Baryard-Johnsson, og holdleder Henrik Ankarcrona. Foto: Herning2022/Stefan Lafrentz)

De tre danske ryttere Lars Bak Andersen, Emil Hallundbæk og Andreas Schou deltog som individuelle ryttere i holdfinalen ved VM i ridesport i Herning i håb om at nå ind blandt de bedste 25 ryttere i den individuelle finale under Agria Super Sunday. Danmark havde ikke kvalificeret sig til holdfinalen blandt de 10 bedste hold, og det lykkedes desværre heller ikke for dem at nå den individuelle finale. Andreas Schou var tættest på med Darc de Lux, da han sluttede VM på plads 32.

Uovervindelige svenskere
Stutteri Ask Stadion var næsten farvet i gult og blåt, da de tilrejsende svenske fans var meget synlige på stadion. Og sammen med de danske fans skabte det en fantastisk stemning. Sverige kom til finalen som klart bedst med blot 3,69 fejl. Og Henrik von Eckermann/King Edward og Jens Fredricson/Markan Cosmopolit ændrede ikke på den sum, da de begge red en sikker fejlfri runde. Og i den individuelle stilling forud for søndagens finale, er det også netop de to svenskere, som er placeret på første- og andenpladsen i den samlede stilling.

Inden dagens finale så Frankrig ud til at kunne true svenskerne, og Simon Delestre/Cayman Jolly Jumper holdt håbet oppe hos franskmændene med blot 4 fejl. Desværre for de franske ryttere, kunne ingen matche den bedrift og den hidtil førende rytter i den individuelle konkurrence Julien Epaillard og Caracole de la Roque fik 8 fejl og dumpede ned på en individuel 12. plads. Frankrig sluttede på 6. pladsen.

Den uheldige franskmand var absolut ikke alene om at miste grebet om en mulig medalje, også den svenske toprytter Peder Fredricson havde en usædvanlig runde med H&M All In, idet de fik 12 fejl og dermed ikke er en del af afgørelsen, når de individuelle medaljer er på spil på søndag. Heller ikke Malin Baryard-Johnsson er med i den individuelle finale, men til gengæld er Henrik von Eckermann og King Edward i absolut topform i Herning. Den stærke svenske rytter ligner et godt bud på en individuel medaljetager. ”Det var fantastisk at vinde i dag, rigtig godt. Min hest sprang fantastisk igen i dag, og jeg ser frem til søndag,” sagde han.

Holland kom stærkt igen
Hollænderne kom til finalen på en 4. plads. En runde med 2 fejl af Jur Vrieling/Long John Silver og et fejlfrit ridt af Harrie Smolders med Monaco NOP til slut udløste en sølvmedalje til holdet efter Maikel van der Vleuten og Sanne Thijssen begge havde 4 fejl.

Storbritannien er ofte stærke i de internationale mesterskaber. Efter de to første runder af verdensmesterskabet i Herning lå de placeret på 6. pladsen. Ben Maher/Faltic HB åbnede for Storbritannien med 4 fejl, og det resultat gentog Joseph Stockdale/Equine America Cacharel. Englændernes medaljedrømme fik nyt liv, da Harry Charles red fejlfrit på Romeo, og det skulle vise sig, at være det afgørende ridt. Scott Brash kunne gøre Storbritanniens medalje til en af sølv, men det krævede, at han og Hello Jefferson ikke fik mere end et nedslag. Desværre for de britiske ryttere fik Scott 8 fejl. Og det udløste en bronzemedalje.

Det var en meget svær bane, som banedesigner Louis Konicx havde bygget til ryttere og heste, store, lidt åbne forhindringer, og flere lidt lange afstande udfordrede hestenes ridelighed og kapacitet.

6 ryttere red banen fejlfrit, mens flere havde udfordringer med at passerer målstregen indenfor fejlfri tid.

Agria FEI World Jumping Championship presented by Helgstrand
Guld                 Sverige                                7,69 fejl
Sølv                  Holland                             19,31 fejl
Bronze             Storbritannien                    22,66 fejl

Resultatliste

For yderligere information, kontakt venligst:
ECCO FEI World Championships Herning 2022 - www.herning2022.com - Press Officer  Britt Carlsen - press@herning2022.com - + 45 31696887


/Pressemeddelelse Herning2022