Hvad leder du efter?

Nyheder

Veloverstået udstyrskontrol ved Agria DRF-mesterskabet hos Hovgaard Rideklub

Fredag og lørdag blev der foretaget planlagt udstyrskontrol i forbindelse med Agria DRF-mesterskabet i ponydressur hos Hovgaard Rideklub. Kontrollen forløb rigtig godt, bød på meget få anmærkninger, og var præget af god stemning og et godt samarbejde med forældre, ryttere og trænere.


New column

DRF’s veterinærkonsulent Mette Uldahl stod for kontrollen, hvor det primært var ponyernes gjordleje, schenkelleje og mundhuler, der blev undersøgt. Stævnets ryttere fremviste generelt ponyer uden de store anmærkninger, og kun én ekvipage ud af 81 startende blev nægtet start pga. mundsår hos ponyen. ”Vi er meget glade for at se, at næsten alle ponyerne er ’fit to compete’, for det vidner om, at vi allerede har rykket os et stort skridt i den rigtige retning sammenlignet med sidste års kontroller inden for netop ponydressuren, hvor der desværre var væsentligt flere ponyer, der blev nægtet start. Det tyder på, at både forældre, ryttere og trænere er blevet mere opmærksomme på selv at tjekke ponyerne løbende, og det har hele tiden været vores ønske”, fortæller Klub & Sportschef i DRF Anne Silfwander.

Hun fremhæver desuden, at opbakningen omkring kontrollen ved mesterskabet har været høj, og at der skal lyde en særligt stor ros til de daglige trænere, som virkelig har taget positivt imod tiltaget: ”Det er helt afgørende, at rytternes daglige trænere er ’on board’ og forstår vigtigheden af at hjælpe rytterne med at sikre, at ponyerne er ’fit to compete’, og det må vi bare sige, at trænerne har vist”, afslutter hun.