Hvad leder du efter?

Nyheder

Danske springryttere klar til 5-stjernet nationsspringning takket være ekstraordinær økonomisk støtte

Landstræner Bo K. Møller har længe arbejdet på at skaffe de danske springryttere adgang til 5-stjernede stævner i jagten på at sikre flere VM-kvalifikationer, og nu er det lykkedes. Danmark har nemlig fået et wildcard til det 5-stjernede springstævne i Sopot, Polen, fra den 8.-12. juni og får dermed en unik mulighed for at kvalificere flere ekvipager til VM i august. Men adgangsbilletten er langt fra gratis, og derfor er deltagelsen kun blevet en realitet på grund af ekstraordinær økonomisk støtte fra Frandsbjerg Horses.


New column

Kan få stor indflydelse på antallet af VM-kvalifikationer
Om mindre end tre måneder løber VM i springning, dressur, paradressur og voltigering af stablen i Herning, og her skal Danmark bl.a. stille med et springhold. Fem danske ekvipager er allerede kvalificerede, men for at sikre det stærkest mulige hold, er det landstræner Bo K. Møllers klare ambition at have en så bred trup at vælge fra som muligt. Det kræver, at flere ekvipager når at kvalificere sig, inden holdet skal sættes, og her kan det blive en stor fordel for de danske ryttere at være blevet inviteret til at ride ved det 5-stjernede stævne i juni.

Ved 5-stjernede stævner kan rytterne sikre sig en VM-kvalifikation både i nationsspringningen og Grand Prixen, hvis de blot de gennemfører én af dem med max. 4 fejl. Til sammenligning kræver det tre fejlfrie runder i Grand Prix ved 3-stjernede stævner af kvalificere sig, så det er en kæmpe fordel for Danmark, at vi har fået muligheden for at ride i Sopot”, lyder det fra landstræner Bo K. Møller.

En mulighed, man ikke siger nej til
Landstræneren blev i sidste uge kontaktet af den polske stævnearrangør og fik to dage til at takke endeligt ja eller nej til wildcardet – ellers ville en anden nation få tilbudt pladsen. Normalvis er international stævnedeltagelse i landsholdsregi dækket af DRF’s elite-budget, men da det pågældende stævne ikke er en del af sportsplanen for 2022, skulle der tænkes ud af boksen for at kunne finansiere wildcardet.

”Da vi fik besked om wildcardet, gik vi straks i gang med at brainstorme på muligheder, for Bo og jeg var enige om, at det var en mulighed, vi ikke kunne sige nej til. Men når der ikke er penge i budgettet, så er gode råd dyre, og vi besluttede at række ud til vores gode samarbejdspartnere hos foreningen SpringDanmark for at få sparring på, hvem vi kunne henvende os til. Derigennem lykkedes det os heldigvis at sikre støtte via Søren Rasmussen fra Frandsbjerg Horses, som også er bestyrelsesmedlem i SpringDanmark, og det er vi meget taknemmelige for”, fortæller Elitesportschef i springning, Janni Thermann.

Oplagt at støtte springsporten
Og hos Frandsbjerg Horses er man glade for at kunne bidrage til at sende et dansk hold afsted til Polen. Søren Rasmussen fortæller:

”At kunne bidrage til, at Danmark får et hold med til et 5-stjernet stævne forud for VM i august, er en oplagt mulighed for at give vores støtte til springsporten. Som vi ser det, har Danmark de bedste forudsætninger for at komme fremad inden for springsporten, hvis vi samarbejder, så derfor tilbød vi vores støtte”, afslutter han.


Relaterede nyheder:

Nyt fra springningen: Opdaterede bruttogrupper og spritny bruttogruppe for U25-rytterne

Så er der åbnet for ansøgninger til talentprogrammet ’DRF SpringDanmark Talent’