Hvad leder du efter?

Nyheder

God første dag for de danske voltigører

Danskerne kom godt fra start ved VM i voltigering til ECCO FEI World Championship.


New column

(Justin Van Gerven fra det tyske hold. Foto: FEI/Richard Juillart)

Der er altid et ekstra pres, når man skal performe på hjemmebane. Men de danske voltigører gjorde det forbilledligt, stod for presset og havde en rigtig god første konkurrencedag i Jyske Bank Boxen. Både den danske gruppe og de tre kvindelige enkeltvoltigører var i ilden i dag for første gang i en arena med masser af danske fans.
Grupperne skulle først på banen, og på forhånd var danskerne spået en placering i top-5 ud af de 14 deltagende hold. Dagens runde bød på voltigeringens obligatoriske øvelser, som består af øvelser, der skal vise voltigørernes evne til at arbejde sammen med hesten, deres smidighed og styrke og balance. Altså en konkurrence, hvor alle deltagerne viser det samme, og derfor er fuldstændigt ligestillede, når de bedømmes.

Levede op til forventningerne
Da de danske kvinder løb på banen med longefører Maria Rasmussen og hesten Turbo af Kloster og viste virkelig fine øvelser, som fik dommerne til at kvittere med 7.329. En fornem score til et internationalt mesterskab af et hold bestående af voltigørerne Helena Nagel-Harvig, Helena Sjøgren, Anna Lawaetz, Sheena Bendixen, Nanna Trab Christensen og Esther Rasmussen.
” Det var mega-stort at løbe ind i arenaen. SÅ fed en følelse”, sagde Helena Nagel-Harvig efter holdets runde i Boxen. Også at mærke alle danskerne på tilskuerpladserne. Det var svært ikke at blive meget følelsesladet og nærmest begynde at græde, inden vi kom ind på banen”.

Det plejer at være tyskernes kongedisciplin at lave obligatoriske øvelser, men franskmændene ville det anderledes i år og smuttede lige forbi og lagde sig i spidsen af dagens konkurrence med 8.068 point mod tyskernes 7.940.
Danskernes point rakte til en placering som nummer fem med Schweiz og Østrig foran sig. Men så tæt, at der virkelig kommer kamp om placeringerne, når grupperne skal i finalen på mandag.

Flotte resultater hos damerne
Hos de danske kvinder, der starter i den individuelle konkurrence, var dagen en rigtig god begyndelse på tre dages tætpakket program med obligatoriske programmer i dag, den tekniske test i morgen og freestyle-finalen på mandag. 29-årige Sheena Bendixen har været udråbt som en af favoritterne, og med 8.203 for dagens program og en placering som nummer fire, har hun lagt et solidt fundament for de næste to runder.
”I dag var der både gode og mindre gode ting. Men jeg gjorde mit bedste. Der er virkelig pres på, når man kommer ind i arenaen, så jeg skulle virkelig koncentrere mig om at holde fokus”, sagde Sheena Bendixen, som var til start på hesten Rammstein med longefører Lasse Kristensen.

Debutant dagens overraskelse
For Iben Dines Pedersen er det første gang, at hun er til et mesterskab for seniorer, men det var der ingen, der kunne se, da hun løb på banen sammen med longefører Hanne Haagen Hansen og hesten Tophøjs Geleto Lieto. Hun bankede den ene gode øvelse af efter den anden og landede til slut et fornemt resultat på 7.577 og en 15. plads i et virkelig stærkt felt.
”Jeg er virkelig glad og virkelig overvældet. Det er min første sæson som 3. stjernet senior, så jeg havde slet ikke regnet med at komme med. Men det er mega fedt at være her”, sagde en meget glad Iben Dines.

For Nanna Trab Christensen, den var sidste dansker på banen i dagens konkurrence, blev det til 7.278 point og en 22. plads.
”Jeg er tilfreds, selvom de obligatoriske øvelser jo ikke er min stærkeste runde.  Men det er meget overvældende at være på hjemmebane og mærke publikum i ryggen”, sagde Nanna, der var på banen med longefører Pia Sørensen og hesten Boston.

Tilfreds landstræner
For landstræner Dorthe Ballegaard er det også meget svært at se hår i suppen, for det har været en rigtig god dag på voltigerings-kontoret.
”Det er gået rigtig godt. Alle danskerne har formået at præstere optimalt på trods af pres, og det at være på hjemmebane. Og så har alle de danske heste præsteret virkelig godt”, slutter landstræneren, der nu forhåbentlig kan se frem mod flere gode præstationer, når den danske Pas de Deux-duo Freja Linde og Maria Thinggaard skal på banen i deres første runde i morgen, og de danske damer skal vise deres tekniske programmer – ligeledes i morgen.

Resultatliste – Team, obligatorisk

Resultatliste – Kvinder, obligatorisk

Resultatliste – mænd, obligatorisk

For yderligere information, kontakt venligst:
ECCO FEI World Championships Herning 2022 - www.herning2022.com - Press Officer  Britt Carlsen - press@herning2022.com - + 45 31696887