Hvad leder du efter?

Nyheder

Nyheder & inspiration

27. februar 2024

Åbent brev til FEI om hestevelfærd og SLO

De nordiske rideforbund fra Danmark, Sverige, Norge og Finland er gået sammen om at skrive et åbent brev til det internationale rideforbund, FEI, grundet bekymringer for den fremtidige hestevelfærd samt ”SLO” (Social License to Operate). Brevet er adresseret til FEIs generalsekretær, Sabrina Ibáñez. Brevet kommer på baggrund af en workshop om netop hestevelfærd og ridesportens fremtidige SLO, der blev afholdt i Sverige i forrige uge, hvor samtlige rideforbund fra de nordiske lande deltog. Læs brevet i denne nyhed.

Læs mere
23. februar 2024

Stutteri Ask debuterer som international stævnearrangør i 2024

Når der den 15. til 19. maj 2024 afvikles CSIO3*-stævne og nationsspringning i Danmark, bliver det Stutteri Ask som lægger faciliteter til. Stutteri Ask har fantastiske faciliteter centralt beliggende i Danmark, samt er dygtige og engagerede stævnearrangører, som uden tvivl kan løfte opgaven med bravur.

Læs mere
21. februar 2024

Opdaterede programmer og militaryskitser på DRF GO!

Fra og med i dag, får du nu også adgang til alle nationale military-dressurprogrammer som baneskitser på DRF GO!, når du køber et års abonnement til DRF’s baneskitser – prisen forbliver den samme. Desuden er der opdateringer i samtlige military-programmer til og med CNCP90 for ponyer og CNC100/CNC1* for heste.

Læs mere
20. februar 2024

OL 2024: Potentialegruppen og den endelige udvælgelse – del 2 af 3

Hvilke danske dressurryttere er på nuværende tidspunkt kandidater til OL? Det er ingen hemmelighed, hvilke ryttere der er en del af OL-potentialegruppen. Danmark er heldigt stillede med en stærk dressurelite understøttet af dedikerede hesteejere, og det betyder, at samtlige ryttere i A-bruttogruppen er at finde i potentialegruppen.

Læs mere
14. februar 2024

Har du helt styr på de nye regler om afdelinger og antal starter i dressur?

I dressurreglementet for 2024 blev der indført nogle ændringer, som har betydning for mange, der deltager i dressurstævner. For at hjælpe alle godt i gang med dressurstævnerne i 2024, har vi samlet svarene på de oftest stillede spørgsmål.

Læs mere
12. februar 2024

OL 2024: Et år med medaljedrømme – del 1 af 3

2024 er ikke et hvilket som helst år i sportens verden – det er nemlig, som mange allerede ved, et OL-år. Det betyder, at Dansk Ride Forbund har mulighed for at sende flere dygtige atleter og deres heste afsted, for at repræsentere Danmark ved de Olympiske Lege. En af de discipliner, hvor det forventes, at Danmark er stærkt repræsenteret – og hvor mange af os både tror og håber på medaljer – er dressur.

Læs mere
12. februar 2024

Her er ranglistevinderne for 2023

Igen i 2023 har alle danske ryttere ryttere kunne samle point til DRF's ranglister ved at opnå placeringer til C-, B-, A- og FEI-stævner. Nu er pointene talt sammen og ranglistevinderne for 2023 er fundet. I nyheden her kan du læse hvem ranglistevinderne for 2023 er.

Læs mere
12. februar 2024

Martine og Sigurd fra Egene Rideklub genopbygger Birkerød Ridecenter

Martine Sandberg og Sigurd Nielsen, som er kendte fra Egene Rideklub, overtog i oktober 2023 Birkerød Ridecenter. Målet er at genopbygge de fantastiske faciliteter, så stedet kan blive et center for uddannelse af ryttere på alle niveauer. Birkerød Ridecenter er smukt beliggende ved Furesøen i Bistrup i Rudersdal Kommune og har både en pensionærstald og en elevskole. Da Martine og Sigurd i forvejen driver Egene Ridecenter, vil der være et tæt samarbejde og koordinering mellem de to ridecentre.

Læs mere
9. februar 2024

Dan Boyter er eneste kandidat til formandsposten

Når Dansk Ride Forbund den 13. april i år samles med klubbernes repræsentanter ved det årlige repræsentantskabsmøde, er der lagt op til et fuldspækket program, hvor der både skal vælges tre nye medlemmer og en suppleant til bestyrelsen, men også en ny formand, idet den nuværende formand fratræder posten.

Læs mere
8. februar 2024

Tidligere landstræner Bo Bak Andersen er gået bort

Den international banebygger, tidligere landstræner og meget engagerede hestemand, Bo Bak Andersen, er i en alder af 71 år sovet ind efter kort tids sygdom. Sammen med sin hustru, Vibeke Degn Andersen – også kendt som Vibsen, har Bo gennem mange år bidraget til udviklingen af ridesporten i Danmark.

Læs mere