Hvad leder du efter?

Nyheder

OL-medaljedrømmene lever - de danske dressurryttere er i finalen både individuelt og i holdkonkurrencen!

Efter anden og sidste afdeling af Grand Prixen er det nu afgjort; det danske dressurhold er sikkert videre til holdfinalen på tirsdag, og alle tre ryttere er desuden blandt de 18 ryttere, der skal dyste om individuelle medaljer i küren på onsdag.


New column

(Glæde hos det danske team efter Carinas ridt - Foto: Dirk Caremans)

Carina og Danciera dansede sig til tops  
Da Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera red på banen kl. 11.12 dansk tid i anden og sidste afdeling af Grand Prixen, var der uden tvivl store forventninger til ekvipagens præstation, og de skuffede bestemt ikke. Hele programmet bar præg af overskud, lethed og elegance, og det var kun i piaffen, Danciera tøvede en smule. Hele 76,677% blev det til og en sejr i deres individuelle gruppe. Dermed er parret direkte videre til onsdagens individuelle finale, ligesom Cathrine Dufour og Bohemian også er efter gårsdagens ridt, der indbragte dem hele 81,057% og ligeledes en gruppesejr.
 

New column

New column

(Carina Cassøe Krüth & Heiline's Danciera - Foto: Dirk Caremans)

Stærkt dansk hold klar til holdfinalen
I holdfinalen skal otte hold ride om de eftertragtede medaljer, og med en samlet 3. plads efter Grand Prixen må udsigterne for det danske hold siges at være rigtig gode. Holdleder Anne-Mette Binder fortæller: ”Det er jo altid svært at spå om, hvordan det vil gå, og vi er uden tvivl oppe mod nogle stærke konkurrenter, men jeg synes, at både Nanna, Cathrine og Carina har vist, at de kan være med i den absolutte top, så vi er meget positive og tilfredse. Derudover holder Charlotte og Bufranco sig også i topform og er mere en klar til at træde til, hvis uheldet skulle være ude, og det er en uvurderlig støtte at have i ryggen”.  

Fuld plade i den individuelle konkurrence
Ud af i alt 60 ekvipager, er der 18 pladser i den individuelle kür-finale, hvoraf de 12 går til de to bedste ekvipager i hver gruppe, og de resterende pladser går til de seks ekvipager med de højeste resultater derudover. Som nævnt sejrede både Carina og Cathrine i deres respektive grupper og gik derfor direkte videre, men også Nanna har kvalificeret sig individuelt, da hun endte på en 16. plads. ”Både Nathalie og jeg er meget stolte over rytternes præstationer og deres måde at gå til opgaven på. Cathrine har været til OL før, mens Nanna og Carina er debutanter, men det har faktisk ikke været til at se forskellen, og de har alle tre fulgt deres planer til punkt og prikke. Det må man jo sige, har givet pote, og vi er meget taknemmelige for, at det har givet dem alle tre adgang til den individuelle finale på onsdag”, afslutter Anne-Mette.


DR1 sender live fra holdfinalen på tirsdag fra kl. 10-15.15 og fra den individuelle kür-finale på onsdag fra kl. 10.30-14.25.