Hvad leder du efter?

Nyheder

Har du helt styr på de nye regler om afdelinger og antal starter i dressur?

I dressurreglementet for 2024 blev der indført nogle ændringer, som har betydning for mange, der deltager i dressurstævner. For at hjælpe alle godt i gang med dressurstævnerne i 2024, har vi samlet svarene på de oftest stillede spørgsmål.


Hestens/ponyens antal starter pr. dag - pkt. 19.1 i Dressurreglementet:
Heste - gælder også paraklasser
Sværhedsgrad 1-2: Max. 2 starter pr. dag.
Sværhedsgrad 3-8: 1 start pr. dag

Ponyer
Sværhedsgrad 1-4: Max. 2 starter pr. dag.
Sværhedsgrad 5-6: 1 start pr. dag

Kvalifikationsperioden - pkt. 54 i Fælles Bestemmelser:
Kvalifikationsperioden er altid, og har altid været, indeværende år og de to foregående år. Dvs. at for deltagelse i stævner i 2024, vil kvalifikationsperioden være 2022, 2023 og 2024.

OUT - pkt. 60.2 i Dressurreglementet:
OUT-reglerne er altid gældende på D-niveau og kan af stævnearrangøren tilvælges på E-niveau. OUT følger ekvipagen (hest og rytter sammen), og her er en ekvipage udelukket fra start i et program, hvis ekvipagen har opnået 5 gange min. 68,000% i pågældende eller højere programmer i kvalifikationsperioden.

Afdelinger - pkt. 67.1 i Dressurreglementet:
For de nye afdelinger i dressur, er det rytterens resultater, der afgør, om han/hun skal deltage i afdeling A eller B.
Afdeling A er kun åben for ryttere, der ikke har opnået mere end 68,000% 3 gange i pågældende eller højere programmer i kvalifikationsperioden, mens afdeling B er åben for alle.
I afdeling B kan du således forvente at møde ryttere med mere erfaring i det pågældende program.

Udelukkelse fra D-stævner - pkt. 60.3 i Dressurreglementet:
For reglerne om udelukkelse fra D-stævner, er det rytterens resultater, der afgør, om rytteren må ride D-stævner. Har rytteren været til start i sværhedsgrad 3 for hest eller sværhedsgrad 4 for pony til et B-stævne, eller opnået placering i sværhedsgrad 3 for hest eller sværhedsgrad 4 for pony til et C-stævne, må rytteren ikke ride D-stævner resten af indeværende år og 2 år frem. Bemærk at resultater opnået på pony aldrig kan udelukke på hest.