Hvad leder du efter?

Nyheder

Sådan gik udstyrskontrollen ved DM

I den forgangne weekend blev der gennemført udstyrskontrol under DM-stævnet hos Helgstrand Event, hvor alle deltagere i DM-klasserne blev kontrolleret. Hos seniorrytterne blev der givet tre anmærkninger, hos U25-rytterne blev én ekvipage udelukket, mens tre fik anmærkninger, og blandt pararytterne blev tre ekvipager udelukket, og én fik en anmærkning.


New column

DRF’s veterinærkonsulent Mette Uldahl stod som vanligt for kontrollen, hvor det primært var hestenes gjordleje, schenkelleje og mundhuler, der blev undersøgt. Desværre blev i alt fire ekvipager nægtet start grundet sår i mundhulen, og yderligere syv ekvipager fik anmærkninger med på vejen for enten rødme/vabler i mundhulen eller slidmærker i schenkellejet, men fik lov til at starte. DRF’s direktør Morten Schram Rodtwitt fortæller:

”I alt blev 64 heste kontrolleret på tværs af DM-klasserne, og det var heldigvis langt størstedelen, der var ’fit-to-compete’. Især hos seniorerne, så det overvejende positivt ud. Vi ser dog naturligvis helst, at udelukkelser og anmærkninger slet ikke er nødvendige, så derfor er det fortsat enormt vigtigt, at både forældre, ryttere og trænere tænker forebyggende og sørger for at tjekke hestene løbende.”

Stikprøver i Bundgaard X Trolle Cuppen
Udover den annoncerede kontrol i DM-klasserne, blev der udført stikprøvekontrol i Bundgaard X Trolle Cup efter endt ridt i fredagens Inter I. Her blev fem ud af de 11 kontrollerede heste desværre udelukket pga. mundsår, og på grund af den høje incidens, blev det besluttet at kontrollere de resterende ryttere i lørdagens kür-finale. Her måtte yderligere to ekvipager udelukkes pga. mundsår, og to fik en anmærkning med på vejen.

”Vi er selvsagt ærgerlige over, at så mange af klassens ekvipager blev udelukket eller fik anmærkninger, og vi håber, at oplevelsen kan fungere som en vigtig reminder til rytterne om altid at sikre sig, at deres heste er fit-to-compete”, afslutter Morten Schram Rodtwitt.

 

Relaterede nyheder:

Udstyrskontrol ved DM i dressur - Det skal du vide