Hvad leder du efter?

Nyheder

Voltigering giver Tankefuld Rideklub besøg fra hele Fyn

For første gang i ca. 10 år, udbydes der nu voltigering på Fyn. Det er Tankefuld Rideklub som står bag det nye initiativ, der giver fynboerne mulighed for mere lokal voltigeringstræning og -undervisning.


Tankefuld Rideklub er ikke bare en klub med et unikt navn – de har også et unikt tilbud til deres medlemmer. For første gang i ca. 10 år, er der nemlig mulighed for at gå til voltigering på Fyn. Voltigeringen er som bekendt akrobatik på hesteryg, og det kan udøves både individuelt og som hold.

VM kickstartede interessen
Siden verdensmesterskaberne i Herning og VM Holdturneringen sidste år, hvor mange fik mulighed for at prøve kræfter med nye discipliner, er interessen for voltigering steget. Det betyder også, at flere rideklubber nu har mulighed for at erhverve sig nye medlemmer, ved netop at udbyde denne disciplin.

”Vi kan godt mærke, at vi er de eneste på Fyn som tilbyder voltigering. Vi har haft deltagere fra hele Fyn til vores introduktionsdage. Vi har haft to introduktionsdage indtil videre, hvor der har været stor interesse og mange tilmeldte. Introduktionsdagene kan virkelig anbefales. Det er godt og brugbart for både klubben, såvel som nye og gamle medlemmer” lyder det fra Vivi Dreyer, formand for Tankefuld Rideklub.

Kom i gang med voltigering i din rideklub
Hos Tankefuld rideklub har de allerede hele tre voltigeringstrænere, som alle har gennemført træneruddannelsens niveau 1 ”voltigering i elevskole”. Kurset giver trænere kompetencer i at undervise i voltigering på begynderniveau og i at integrere voltigering i elevskolen.

Vores voltigeringshest, Anton, er en welsh cob, som passer godt i både sind og størrelse til vores behov ift. voltigering. Birgit, som er vores longefører, har sammen med de to øvrige trænere Sofie og Sandra,  trænet med Anton siden Oktober måned, for at forberede ham bedst muligt. Det er vigtigt, med en hest som kan og vil det, men især også uddannede trænere, som kan sørge for, at sikkerheden er i orden. Basisviden om voltigering gør, at alle deltagere kan føle sig trygge” fortæller Vivi.

Der er i øjeblikket 14 rideklubber landet over, som tilbyder voltigering. Du kan se en liste med dem her. Hvis du eller din rideklub er blevet inspireret, og har fået mod på at komme i gang med voltigering, er der hjælp at hente her. Dansk Ride Forbund har samlet en række nuværende og tidligere voltigører og trænere i voltigering, som hellere end gerne hjælper jer i gang med sporten.

Hold øje med DRF Go! hvis du skal med næste gang, der udbydes træneruddannelse i voltigering.