Hvad leder du efter?

Nyheder

Teknisk Delegeret – en nøgleperson i ridesporten

Som Teknisk Delegeret (TD) spiller du en afgørende rolle i at sikre hestevelfærd, sikkerhed og fair play på stævnepladserne. TD’ernes arbejde strækker sig langt ud over blot at håndhæve regler; de er bindeleddet mellem Dansk Ride Forbunds værdier og hverdagen på stævnepladsen. Det er en rolle, der kræver ansvar, men som samtidig er både meningsfuld og givende.


TD’eren som garant for hestevelfærd og sikkerhed
Som TD repræsenterer du Dansk Ride Forbunds kerneværdier: Sikkerhed, Passion, Harmoni, Hæderlighed og Dygtiggørelse. Dit arbejde bidrager direkte til, at stævner afvikles på en måde, hvor hestevelfærd og rytternes oplevelse er i centrum.

En af de vigtigste opgaver som TD er at sikre, at opvarmningen og konkurrencerne foregår under trygge og retfærdige forhold for både heste og ryttere. Det kræver både faglig indsigt og evnen til at samarbejde med mange forskellige mennesker.

”(…) Et godt stævne er et stævne der er afviklet sportsligt og hestevelfærdsmæssigt fair og korrekt under sikre forhold. Særligt meningsfuldt er det især at kunne hjælpe de ikke så rutinerede ryttere med deres spørgsmål, og være med til at de kommer godt videre i deres udvikling”, fortæller TD’er René Lyngø som også er TD-ansvarlig i dressur.

Opgaverne på stævnepladsen
TD’en har en bred vifte af opgaver, der spænder fra at godkende tidsplaner og føre tilsyn med sikkerheden på stævnepladsen til at bistå ved dopingkontrol og vejlede officials og hjælpere. En TD skal kunne håndtere konflikter, være løsningsorienteret og samtidig optræde som en rollemodel.

Det handler altså ikke kun om regler, men også om at skabe en god stemning og motivere alle omkring sig.  TD-gerningen er en unik mulighed for at gøre en forskel for ridesporten.

Hvad kræver det at blive TD?
For at blive TD skal du gennemgå Dansk Ride Forbunds uddannelse, der klæder dig på til de mange aspekter af rollen. Du lærer alt fra reglementer og stævneafvikling til konfliktløsning og kommunikation. Som TD bliver du en del af et stærkt fællesskab, hvor du har adgang til sparring og støtte fra både erfarne TD’ere og Dansk Ride Forbund.

Til dem der går med en drøm om at træde ind i rollen som TD’er, fortæller René Lyngø: ”de er på vej ind i et spændende område - det er sjældent at to stævner er ens. Som TD har man et meget bredt område, hvor man kan blive involveret i forskellige ting som afvikling af stævner, startberettigelse, kvalifikationer og udelukkelser, udstyr til ryttere og heste, ridning på stævnepladsen udenfor konkurrencebanen, opstaldning i stævnestalde og meget mere. Samtidigt er man også i kontakt med mange forskellige personer under et stævne som f.eks. ryttere og deres hjælpere, de andre officials på stævnepladsen samt selvfølgelig stævnearrangøren og deres hjælpere”.

Har du, hvad der skal til?
Hvis du brænder for ridesporten og ønsker at være med til at sikre kvalitet og hestevelfærd på stævnepladserne, så er TD-gerningen måske noget for dig. Det kræver en vis fysisk udholdenhed, overblik og evnen til at tage beslutninger under pres. Til gengæld får du et job fyldt med mening, fællesskab og spændende udfordringer.

Har du lyst til at blive TD?
Hvis du har øje for detaljer, elsker samarbejde og vil være med til at sætte standarden for ridesportens fremtid, er TD-gerningen måske noget for dig. Læs mere om, hvordan du bliver TD, her.