Hvad leder du efter?

Nyheder

Stærk EM-indsats tegner godt for OL 2024

Afviklingen af europamesterskaberne i dressur for para- og seniorryttere er i fuld sving i Riesenbeck, Tyskland. Siden tirsdag har vi haft samtlige danske ekvipager på banen. Det er, indtil videre, blevet til intet mindre end både individuelle guldmedaljer og hold-bronze. Både para- og seniorryttere viser flotte takter og formår, at holde hovedet koldt trods det varme vejr.


Foto: Copyright © FEI/Leanjo de Koster

Nanna, Carina, Andreas og Daniel har i dag afsluttet holdkonkurrencen ved EM 2023 med bravur. Fra i morgen er det de individuelle medaljer, der kæmpes om. Hvis du skal se alle fire ekvipager, skal du sidde klar fra kl. 14.20, hvor Daniel som første dansker indtager arenaen endnu en gang.

Holdkonkurrencen ved EM 2023 blev i dag afgjort, og takket være stærke præstationer fra alle fire danske ekvipager, blev det til en flot bronzemedalje. Øverst på vinderpodiet stod England efterfulgt af Tyskland og dernæst Danmark. De danske ryttere har vist hvad de duer til, og det glæder elitesportschef og holdleder Anne-Mette Binder, som fortæller: ”Jeg er 110% tilfreds med resultatet. Vi kommer med et næsten helt nyt hold til EM i Riesenbeck, der er kun én genganger siden VM i 2022 - Carina og Danse - og ellers er det nye kombinationer, nye heste, erfarne ryttere selvfølgelig, men det lover godt for næste år i Paris”.

Det endelige resultat af holdkonkurrencen blev:

  1. England 242.220 procentpoint
  2. Tyskland 239.674 procentpoint
  3. Danmark 228.727 procentpoint

Foto: Copyright © FEI/Leanjo de Koster

Guldregn over Tobias Thorning Jørgensen
Mens seniorrytterne lagde ud med at ride holdkonkurrencen, foregår det lige modsat for pararytterne. Tirsdag åbnede de ballet med de første individuelle konkurrencer – og her gik det forrygende! Tobias Thorning, som trods sin unge alder, allerede har flot samling af mesterskabsmedaljer, red en overlegen tur. Sammen med sin trofaste makker, Jolene Hill, kan han nu skrive ikke bare én men to guldmedaljer på sit mesterskabs-CV.  

Landstræner, Astrid Gemal, fortalte efter første dag: ”Tobias red en overlegen tur, som de fem dommere alle vurderede til vinderridtet. Stort overblik fra Tobias og en arbejdsglad og positiv hest er en fantastisk start her ved EM 2023. Vi glæder os til at få de resterende tre ryttere fra landsholdet i ilden i morgen”.

Kun tre danske deltagere i holdkonkurrencen for pararytterne
Onsdag var det tid til at få de resterende tre pararyttere på banen; Line, Rene og Nicole. Alle tre leverede flotte præstationer og fik mulighed for at mærke, hvor hestene er henne fysisk og mentalt, samt hvad der kan finjusteres til holdkonkurrencen. Efterfølgende har Nicole Johnsen valgt at trække Moromax fra de resterende konkurrencer. ”Han føltes ikke helt, som han plejer, og hestens velfærd kommer først” fortæller Nicole.

Holdånd og sammenhold er vigtigt for præstationerne
Selvom resultaterne er flotte, er det ikke ensbetydende med, at der ikke er plads til at hygge og skabe sammenhold i den danske lejr. Her bliver der nemlig både spillet kort, sunget fødselsdagssange, fejret 40-års jubilæum og grint en masse. Både grooms, holdledere, ryttere, familie osv. sørger for at holde stemningen oppe og humøret højt - og dét er vigtigt. En stor del af det at være en del af holdet, er netop at bidrage positivt til holdets trivsel og succes – noget som også står skrevet i sportsplanerne.