Hvad leder du efter?

Nyheder

2 x VM-guld til både Katrine Kristensen og Tobias Thorning Jørgensen

Søndag blev de sidste konkurrencer i parasdressuren under VM afviklet, og endnu en gang blev det til dobbelt guld til danskerne. Både Katrine Kristensen og Tobias Thorning Jørgensen høstede nemlig igen guldmedaljer – denne gang i deres respektive kür-programmer – og dermed har Danmark altså fået hele to dobbelte verdensmestre i paradressur.


New column

(H.K.H Prinsesse Benedikte var med til at hylde de dygtige danske paradressurryttere i dag. Foto: Herning2022/Hippofoto.be - Sharon Vandeput)

Alle fire danske paradressurryttere var kvalificerede til søndagens kürfinale i deres respektive grader, og man må sige, at de atter repræsenterede Danmark på flotteste vis. Karla Dyhm-Junge og hesten Miss Daisy satte personlig rekord med 76.660% i grad III, og Nicole Johnsen og hesten Moromax endte på en flot 5. plads i grad V med et ridt til 74.290%. Og så var der de to nyslåede verdensmestre i hhv. grad II og III, Katrine Kristensen og Gørklintgård’s Quater og Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill. Begge par høstede atter guld med ridt til hhv. 80.354% og 86.513% og kan nu derfor kalde sig dobbelte verdensmestre i paradressur.

”Det var en fantastisk tur i dag – alting gik som vi havde planlagt det. Jeg er bare så glad. Og jeg er så stolt af min hest – at gå ind i den her er varme, og så bare præstere og give mere og mere. Og selvom jeg var træt i dag, så blev hun bare ved – hun er bare en fantastisk hest,” lød det fra en yderst tilfreds Tobias efter dagens ridt.

Og også Katrine var glad for sit ridt, og mindst lige så glad for hele VM-oplevelsen:  

“Det har været fuldstændig fantastisk – jeg bliver helt rørt af at tænke på det, fordi det har været så stor en oplevelse. Jeg kom med den her nye hest, og jeg troede på at den kunne gå ind og gøre det, og jeg vidste at jeg selv kunne, men at det så lykkes så godt som det gør, det synes jeg er fuldstændig fantastisk,” lød det fra Katrine hendes ridt.