Hvad leder du efter?

Nyheder

Ændringer i tilmelding til FEI-stævner i military

Holdleder, Kerstin Dallmann, og elitesportschef i military, Annette Mosegaard, har sammen foretaget en række tilpasninger i kriterierne for international stævnedeltagelse og udtagelse til disse i military for seniorrytterne. Desuden er der nye og opdaterede krav for deltagelse ved internationale mesterskaber.


Militarysporten er inde i en god udvikling med topplaceringer i internationale klasser i Europa. Det glæder os selvfølgelig meget. De skærpede kvalifikationskriterier skal være med til at give et bedre billede af dansk military. Det gør vi bedst ved at sende ryttere, der har vist, at de kan præstere på højeste niveau ved de store mesterskaber” fortæller holdleder Kerstin Dallman.

Horse Form Index understøtter fokus på hestevelfærd
Fra og med den 15. maj 2023 benyttes ”Horse Form Index”, også kendt som ”HFI”, til at vurdere, om en tilmelding er berettiget. Ryttere kan altid logge ind med sit brugerlogin i FEI’s database og se sin hests nuværende HFI-kategori.

HFI er et vurderingsværktøj, som er udviklet af FEI i samarbejde med EquiRatings. Løsningen samler de seneste militaryresultater for en hest, og bruger disse til at udregne HFI. Værktøjet er udviklet med henblik på at vurdere en hests paratheds- og præstationsevne, og bruges fra FEI trestjernet-niveau og over. Du kan læse mere om Horse Form Index på FEI’s hjemmeside.

HFI-kategorierne strækker sig fra A++ til E. Hvis en hests HFI-kategorier er D eller lavere, opfordres rytterne til at tilmelde hesten et niveau lavere. Ved kategori E tilmelder DRF som udgangspunkt ikke på det ønskede niveau.

Brugen af HFI-værktøjet understøtter et stort fokus på hestevelfærd – noget der er vigtigt for elitesportschef i military, Annette Mosegaard: ”FEI har stor fokus på sikkerhed og hestevelfærd, og derfor har de udarbejdet nogle retningslinjer for international stævnedeltagelse. Den udvikling bakker DRF gerne op omkring - og derfor går vi samme vej og bruger det værktøj, der er blevet udviklet. Vi er naturligvis fleksible i en indkøringsperiode, men vi mener, at det er den rigtige vej at gå” fortæller hun.

Minimumskriterier for deltagelse ved EM, VM og OL
Udover ændringer i tilmeldingskriterier, er kriterierne for deltagelse ved internationale mesterskaber som EM, VM og OL desuden opdaterede. Her gælder følgende:

Ryttere der ønsker at blive udtaget til EM, VM eller OL, skal som udgangspunkt leve op til følgende mindstekriterier, mindst en gang i CCI4*-S/CCI4*-L:

  • Dressur mindst 65% (max. 35 strafpoint)
  • Ingen fejl på forhindringerne i terrænet og maximalt 30 sek./12 strafpoint på tiden
  • Max. otte fejl (tilsvarende to nedrivninger) på forhindringerne i ridebanespringningen
  • Resultaterne skal være opnået indenfor det seneste år.
  • Gældende delresultater kan være delt over to stævner.

Der kan i helt særlige situationer dispenseres fra dette. Udover overstående vurderes derudover den aktuelle form hos ekvipagen.

Som altid kan du se den aktuelle sportsplan for military på DRF’s hjemmeside.