Hvad leder du efter?

Nyheder

Startrækkefølgen til holdkonkurrencen i dressur vidner om tårnhøjt dansk niveau

For kort tid siden blev der afholdt Chef d’Equipe-møde i dressuren ved VM i Herning. Her blev der trukket lod om startrækkefølgen for weekendens holdkonkurrence i dressur, og det bliver Nanna Merrald Rasmussen og Carina Cassøe Krüth, der rider lørdag, og Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Laudrup-Dufour rider søndag. Dermed har det danske hold altså en rytter i top-4 på verdensranglisten til start begge dage, hvilket vidner om et tårnhøjt dansk niveau.


New column

(Det danske dressurhold. Fotos: Ridehesten)

Stærk dansk startrækkefølge
Ved store mesterskaber er startrækkefølgen altid interessant, og holddressuren ved VM er bestemt ingen undtagelse. Ifølge elitesportschef og holdleder for dressurrytterne Anne-Mette Binder endte lodtrækningen med en optimal og meget stærk startrækkefølge for Danmark:

“Vi er meget tilfredse med lodtrækningen i holdkonkurrencen. For få dage siden blev FEI’s World Ranking List offentliggjort, og vores VM-hold består af ekvipager, der ligger hhv. nr. 3, 4, 10 og 11 på listen, hvilket er absolut unikt og bekræfter det høje niveau i dansk seniordressur. Med den valgte startrækkefølge har vi verdensranglistens nummer 4, Carina Cassøe Krüth og ’Danse’ til start lørdag, og vi har nummer 3, Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos til start søndag, så strategien er, at det danske landshold både starter og slutter  stærkt,” lyder det fra Anne-Mette. 

Den endelige startrækkefølge ser således ud:

Lørdag den 6. august:

  1. Nanna Merrald Rasmussen / Blue Hors Zack (nr. 10 på FEI’s World Ranking List – dog med Atterupgaards Orthilia og ikke Blue Hors Zack). Nanna starter som nr. 16 kl. 13.44.
  2. Carina Cassøe Krüth / Heiline’s Danciera (nr. 4 på FEI’s World Ranking List). Carina starter som nummer 43 kl. 19.27. 

Søndag den 7. august:

  1. Daniel Bachmann Andersen / Marshall-Bell (nr. 11 på FEI’s World Ranking List). Daniel starter som nummer 70 kl. 15.47.
  2. Cathrine Laudrup-Dufour / Vamos Amigos (nr. 3 på FEI’s World Ranking List). Cathrine starter som nummer 89 kl. 19.18.

Følg med live på DR2
DR2 sender live fra holdkonkurrencen på følgende tidspunkter:

Lørdag den 6. august:

  • Kl. 11-14.20
  • Kl. 15.20-20.00

Søndag den 7. august:

  • Kl. 11.14.20
  • Kl. 15.20-20.00